El 40% dels contractes fets a Sant Cugat durant el 2015 tenien un mes de durada

Sant Cugat és la quarta ciutat de la província de Barcelona on més contractacions es van fer durant el 2015

[Al final de la pàgina hi ha gràfics il·lustratius]

La temporalitat laboral, i la consegüent precarietat, continua sent una de les característiques de la nova contractació. I és que dels 53.042 contractes que es van fer a Sant Cugat durant el 2015, només un 15% van ser indefinits i un 40% tenien una durada d'un mes. Tot i això, la xifra de 53.042 nous contractes suposa un nou rècord per Sant Cugat. D'aquesta manera, és la quarta ciutat de la província de Barcelona amb més contractes fets, només superada per Barcelona, l'Hospitalet i Terrassa. Són dades del Departament d'Empresa i Ocupació.

Una dada que cal destacar és que, a Sant Cugat, els nous contractes a dones han estat uns 30.000, mentre que en homes han estat d'uns 23.000. Pel que fa a l'edat, uns 40.000 contractes han estat per persones de menys de 45 anys i uns 10.000 pels més grans d'aquesta edat. En relació al nivell d'estudis, el nombre més gran de contractes s'han fet a gent amb educació general (uns 24.000), seguit de persones amb els estudis primaris inacabats i els universitaris de segon i tercer cicle.

El 29% dels nous contractes fets a Sant Cugat han estat d'empreses d'entre 50 i 500 treballadors, de manera molt igualada amb les companyies d'entre 500 i 5.000 empleats. Per llocs de feina, els treballadors de serveis i administratius i els tècnics i professionals científics són els més contractats durant el 2015.

Comparativa amb la província

Més enllà de la xifra absoluta de contractes, Sant Cugat té alguna peculiaritat en comparació a la resta de la província. Per exemple, el percentatge de contractes indefinits és inferior en el conjunt del territori (12%) que a Sant Cugat (15%). Així mateix, en el conjunt de la província hi ha més contractacions a homes, cosa que entre els santcugatencs és a la inversa.

Pel que fa a tipus d'empreses, a la província de Barcelona les societats de fins a deu treballadors sumen el 25% de tota la contractació, mentre que aquesta xifra a Sant Cugat és del 19%. Així mateix, el sector de la indústria i de la construcció suposa en el conjunt provincial un 10% de les noves contractacions, mentre que a Sant Cugat només representa un 3%.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem