La patronal de bars i restaurants alerta que recorrerà el tancament dels locals

Els empresaris veuen "insòlit i desproporcionat" proposar tancar tots els locals de restauració

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha alertat que s'acaba aprovant el tancament de bars i restaurants o la seva limitació horària ho recorrerà davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Aquest migdia el Govern de la Generalitat comunicarà finalment quines són les mesures per reduir els contagis i si una d'elles és el tancament de la restauració.

Més info: La Generalitat vol tancar bars i restaurants durant 15 dies

L'organització ha considerat "insòlit i desproporcionat" tancar bars i restaurants. En cas que acabi tirant endavant, sol·licitarà al TSJC mesures cautelaríssimes com la suspensió de la vigència de la resolució en considerar-la "desproporcionada i arbitrària".

 

La Fecasarm ha apuntat que des que es va limitar l'horari de bars i restaurants el 17 d'agost, els contagis no han baixat "sinó que més aviat han augmentat" i per això veu més que demostrada "la ineficiència de la mesura".

"Del tot desproporcionat"

El secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, ha insistit que és "del tot desproporcionat" tancar bars i restaurants per reduir la mobilitat i ha assegurat que reduir l'horari a certa hora és "arbitrari i hauria de justificar que tancant abans hi haurà menys contagis". Ha afegit que s'haurien de buscar "mecanismes alternatius".

"Tancar-ho tot, a banda de ser desproporcionat, tampoc és la solució i només s'aconseguirà el mateix que s'ha aconseguit tancant tot l'oci nocturn, arruïnar de manera innecessària a milers de famílies que viuen del sector", ha afirmat. Boadas ha alertat també que la gent es continuarà reunint i que ho farà "en lloc més insegurs i sense mesures de seguretat".

De la seva banda, el president de la Fecasarm, David López, ha defensat que els locals de restauració, així com els d'oci nocturn, amb un 50% de l'aforament, mesures de prevenció i control i amb la gent asseguda en taules i cadires i en grups reduïts "són espais més que segurs, com qualsevol altre negoci".

Ha afegit que són mes segurs que les barbacoes en cases particulars, les festes privades, les 'raves' i els botellons, que ha alertat "seguiran proliferant degut a les limitacions horàries nocturnes imposades a bars i restaurants i a la prohibició de l'oci nocturn legal".

 
Comentaris

Destaquem