El pla de la PIMEC per salvar empreses en plena pandèmia de la Covid-19

Totes les empreses afectades per la Covid-19 poden apuntar-se a aquest Pla de Viabilitat Empresarial

La PIMEC, la Patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya, juntament amb el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat han impulsat el Pla de Viabilitat Empresarial. Aquest projecte té com a l'objectiu salvar les empreses catalanes en l'actual context de crisi per la pandèmia i catapultar-les cap al futur.

El Pla de Viabilitat Empresarial és un programa 100% subvencionat, que diagnostica la situació i viabilitat de l'empresa, capacita l'empresariat amb el conjunt d'eines necessàries per a la identificació dels factors claus de canvi i transformació, estructura un full de ruta de viabilitat empresarial amb l'objectiu final d'aconseguir la viabilitat del negoci a mitjà i llarg termini. La iniciativa està dirigida a pimes que tinguin la seva matriu o el seu centre de decisió a Catalunya i que pertanyin a sectors d'activitat que hagin patit de manera important les conseqüències de la pandèmia.

"Tenim moltes empreses a l'UCI i necessitem un tractament de xoc. El Pla de Viabilitat Empresarial de PIMEC és una molt bona eina per dona immunitat a les empreses, fer-les més resistents i resilients perquè puguin sobreviure en un món cada cop més digital", ha explicat el conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, durant la presentació del pla. El titular d'Empresa i Coneixement també ha afegit que "el Govern ha fet un esforç important i si hi ha nous tancaments hi haurà nous ajuts per intentar salvar les empreses".

De part de la PIMEC, el secretari general, Antoni Cañete, ha indicat: "la crisi sanitària té també una dimensió econòmica que cal afrontar de manera urgent i per això hem creat aquest programa de país que vol salvar empreses, llocs de treball i garantir la prosperitat econòmica del nostre territori". Cañete ha volgut deixar palès la importància de la col·laboració publicoprivada i en aquesta direcció ha demanat a totes les empreses afectades per la Covid-19 que s'apuntin a aquest pla per ajudar-les, assessorar-les i garantir la seva viabilitat.


Més sobre el Pla de Viabilitat Empresarial

El programa s'estructura en tres fases. La primera basada en una diagnosi digital i gratuïta per a qualsevol empresa, a partir de la qual les empreses rebran un informe personalitzat de viabilitat. Les empreses també disposaran en aquesta fase d'un campus virtual amb una oferta de píndoles formatives que ajudaran a la capacitació dels equips. Es tracta d'una plataforma digital basada en tecnologies de Machine learning i Bigdata, que permet fer benchmarking amb dades agregades del sector de cada empresa.

A la segona fase, 3.000 empreses seran seleccionades per una diagnosi individual amb professionals experts per presentar i estudiar l'informe de recomanacions i definir punts prioritaris a treballar per aconseguir la viabilitat empresarial.

A la tercera fase, se seleccionaran 500 empreses escollides per rebre un acompanyament per definir palanques del pla de viabilitat i implementar les accions oportunes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem