El rebut de l'IBI en "immobles mitjans" augmentarà entre 25-30 euros, segons el govern

"Creiem que no afectarà directament sobre la butxaca dels ciutadans", assegura el tinent d'alcalde d'Economia

El govern municipal de Sant Cugat del Vallès té la intenció de pujar un 3% l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) el 2020. Així ho va anunciar durant el ple municipal del 22 d'octubre el tinent d'alcalde d'Economia, Pere Soler, que ho va justificar per tres factors: l'increment de la massa salarial dels funcionaris, l'estancament dels ingressos provinents de l'Estat i l'amortització de  préstecs.

Més info: El govern de Sant Cugat proposa un increment de l'IBI

"Necessitem recursos", va emfatitzar Pere Soler en declaracions als mitjans de comunicació. Segons el tinent d'alcalde, l'Ajuntament necessita tres milions d'euros addicionals, que esperen recaptar amb l'increment de l'IBI.

Quant costarà l'increment als ciutadans?

Segons Pere Soler, l'increment del 3% de l'IBI suposarà un augment dels rebuts en "immobles mitjans" d'entre 25-30 euros anuals. "Creiem que no afectarà directament sobre la butxaca dels ciutadans", va assegurar.

Cal recordar que l'IBI és la principal font d'ingressos de l'Ajuntament de Sant Cugat. Per exemple, el 2018 es van recaptar més 46 milions d'euros per aquest concepte del total de 119 milions d'ingressos de l'Ajuntament.

 
Comentaris

Destaquem