Reconeixement pel centre d'impressió 3D d'HP a Sant Cugat

HP va inaugurar el seu centre mundial dedicat a la impressió 3D el 2019 a Sant Cugat

El centre d'impressió 3D d'HP a Sant Cugat, inaugurat el 2019, ha obtingut el reconeixement del programa d'edificis sostenibles més prestigiosos del món, atorgat pel Consell de la Construcció Verda dels Estats Units. Es tracta de la certificació LEED (Lideratge en Energia i Disseny Ambiental), que reconeix l'excel·lència en les estratègies i pràctiques relacionades amb la sostenibilitat.

Més info: HP obre a Sant Cugat un centre per liderar la innovació mundial del 3D

 

L'espai d'HP a Sant Cugat ha acumulat 65 dels 110 punts atorgables, rebent d'questa forma la categoria d'or del certificat. L'ús i l'optimització de l'energia, la localització de l'edifici, la facilitat d'accés per bicis i vehicles verds al recinte o el consum eficient d'aigua són alguns dels aspectes valorats.

El centre d'impressió 3D d'HP s'ha concebit com un edifici autosuficient que inclou una pèrgola fotovoltaica (que aporta el 3% de l'energia total) i està dissenyat per reutilitzar l'aigua de la pluja pel reg i ús sanitari, a més de comptar amb materials de construcció sostenibles. El certificat també reconeix l'optimització del consum de sistemes de ventilació, aire condicionat, aïllament tèrmic aprofitament de la llum natural a l'interior.

 

Tot plegat ha permès reduir un 27% el consum elèctric durant el primer any, el consum de calefacció s'ha reduït un 72% i el d'aire condicionat, un 29%.

El centre 3D

HP va inaugurar el 2019 un nou espai de més de 14.000 metres quadrats per convertir-lo en el Centre d'Excel·lència d'Impressió 3D de la companyia i amb l'objectiu d'esdevenir una referència internacional per ajudar la companyia a liderrar la quarta revolució industrial i la generació de noves tecnologies.

Des de Sant Cugat es coordina 25 centres de demostració d'aplicacions d'HP a tot el món. D'aquesta manera HP va reforçar la seva aposta a Sant Cugat, on són prsents des de 1985. És el centre d'HP més important fora dels Esatats Units i, a banda de liderar la impressió en 3D, també té la responsabilitat mundial en la impressió en gran format, professional i industrial.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem