Sant Cugat congela els impostos pel 2023

El govern d'ERC, PSC i CUP aprova les Ordenances Fiscals de 2023 sense canvis en impostos i entre crítiques de l'oposició

L'Ajuntament de Sant Cugat congela tots els impostos i taxes municipals per l'any 2023. En un ple extraordinari celebrat aquest 28 de desembre i convocat amb pocs minuts d'antel·lació, el govern d'ERC, PSC i CUP ha aprovat les Ordenances Fiscals amb una única modificació, vinculada a la gestió dels impostos, a instàncies de la Diputació de Barcelona. Junts per Sant Cugat i Ciutadans han carregat contra el govern i han votat en contra. 

Més info: L'Ajuntament congelarà els impostos de Sant Cugat pel 2023

El tinent d'alcaldia d'Hisenda, Pere Soler, ha destacat que han sigut "sensibles amb la ciutadania mantenint la congelació durant aquest període tan trist de pandèmia". "La responsabilitat del govern és mantenir l’equilibri en les ordenances fiscals i proposar aquelles actuacions de sensibilització política per poder tirar endavant totes les polítiques necessàries", ha afegit. La proposta d'Ordenances havia rebut 42 al·legacions i no se n'ha acceptat cap.

Crítiques de l'oposició

Des de l'oposició s'han mostrat molt crítics amb la proposta d'Ordenances i la gestió econòmica de govern. "En quatre anys de mandat l’única modificació rellevant són les que afecten negativament les famílies nombroses. No s’havia de capgirar tot?", ha reflexionat Carles Brugarolas (Junts). 

Carles Brugarolas: "Diem no a la falta de respecte, a la paràlisi, a omplir l'ajuntament d’assessors de partit"

De fet, Brugarolas ha carregat durament contra la gestió econòmica de l'àrea d'economia del govern: "Diem no a la falta de respecte, a la paràlisi, a omplir l'ajuntament d’assessors de partit enlloc de professionals directius, a endarrerir les subvencions a entitats i persones vulnerables, a pagar tard, a segrestar els diners de la ciutadania als comptes corrents de l’Ajuntament i a no reaccionar davant l’impacte de la inflació". Segons el regidor de Junts, tot plegat està provocant un gran "dany i desprestigi" a la institució i a la ciutadania.

"Fa temps que em pregunto com l’alcaldessa tolera tot el que està passant amb el tinent d’alcaldia d'Economia i tot aquest desprestigi i dany a la institució i la ciutadania", ha sentenciat Brugarolas, que també ha fet menció al retard en l'aprovació dels pressupostos: "Si no tenim el pressupost de 2023 és perquè no es pot quadrar. S’ha fet créixer la despesa per sobre dels ingressos. Hi haurà d'haver retallades".

Sergio Blázquez: "Quedar-se de braços creuats no és la solució"

De de Ciutadans han reivindicat les seves propostes que tenen l'objectiu de reduir la càrrega fiscal a la ciutadania, en un context, han recordat, d'inflació i on la meitat de la població té dificultats per pagar l'habitatge. Un context, ha indicat Sergio Blázquez, que "posa en greu dificultats a famílies i comerços". 

"Quedar-se de braços creuats no és la solució. Les nostres al·legacions volen alleugerir la càrrega fiscal de famílies i comerços. La millor manera és no posar-lis en excés la mà a la butxaca", ha etzibat el regidor de Ciutadans, que ha afegit: "No té sentit recaptar de més amb la que està caient i després pensar com es gasta el que sobra". Entre les propostes del partit taronja, ha destacat la rebaixa del 10% de l'IBI, més bonificacions per les famílies nombroses o la reducció d'impostos com l'Impost de Construccions i Obres o l'Impost d'Activitats Econòmiques.

La resposta de govern

El tinent d'alcaldia d'Hisenda, Pere Soler, també s'ha mostrat molt crític amb el paper de l'oposició en el seu discurs, a qui ha acusat de "populisme" i falta de rigor. "Només pretenen destripar l’accio econòmica del govern i, en especial, de l'àrea d'economia. Fan propostes econòmiques que no aporten solucions realistes ni modificacions coherents i sòlides".

"Aposten per rebaixes universals que no cundeixen enlloc", ha afegit Soler, recalcant que "tots els serveis tenen costos". "Busquen els seus minuts de glòria", ha finalitzat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem