Sant Cugat és la ciutat catalana més rica

Sant Cugat és la ciutat catalana amb una major renda econòmica per llar i la que té una tasa d'atur més baixa

Amb uns 52.881 euros anuals, Sant Cugat és la ciutat catalana amb una renda mitjana de la llar més alta i la tercera de tot l'estat, només superada per Pozuelo de Alarcón i Majadahonda (dades del 2013). A més, és el municipi català amb menys taxa d'atur a data de 2015 (10,4%) i la tercera de l'estat espanyol, novament superada pels dos municipis madrilenys. Són xifres publicades ara per l'Instituto Nacional de Estadística, que ha analitzat 109 ciutats de tot l'estat de més de 50.000 habitants. Cal tenir present que l'estudi no inclou poblacions d'Euskadi, que acostumen a ocupar les primeres posicions.

Els 52.881 euros per llar santcugatenca el 2013 signifiquen un descens respecte al 2012, quan aquesta xifra va ser de 53.088 euros. Amb tot, Sant Cugat es queda lluny de la renda mitjana de barris barcelonins com Pedralbes o Sant Gervasi. Però gairebé multiplica per cinc la renda dels municipis de l'estat amb menys renda, com són Torrevieja o Sanlúcar de Barrameda.

Pel que fa a la taxa d'activitat, Sant Cugat és la dotzena població de l'estat amb un percentatge més alt, el 63,7%. Sant Cugat també se situa entre els primers llocs pel que fa al nombre mitjà de persones en cada llar, que en el cas santcugatenc seria de 2,99.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem