Sant Cugat impulsa un pla de xoc davant les dificultats del comerç local

El comerç de Sant Cugat viu amb dificultats l'increment "desmesurat" del preu de l'energia i altres subministraments

L'Ajuntament de Sant Cugat impulsarà un pla de xoc per donar suport al comerç local davant la difícil situació que viu per l'increment de l'energia i les conseqüències de la crisi de la pandèmia. El Ple Municipal s'ha compromès a donar suport al comerç santcugatenc, a través d'una moció de Junts per Sant Cugat que ha comptat amb el suport de la resta de partits.

"El comerç de proximitat aporta creixement a la ciutat i des de l’administració local hem de treballar en equip per fomentar una col·laboració publico-privada que dugui a terme accions que incentivin l'ocupació i l'economia, cosa que suposarà un benefici per als consumidors i per a l’entorn del barri i de la nostra ciutat", destaca el document aprovat.

"La inassumible pujada del cost de l’electricitat i altres subministraments"

Així, es fa referència a un estudi de Pimec Comerç, que alerta que un 27% dels comerciants té problemes de liquiditat i gairebé un 5% es planteja tancar després de Nadal com a conseqüència de la inflació actual. Pel que fa a “l’estat d’ànim” que els comerciants perceben per part dels clients, l'anàlisi de Pimec alerta que un 43% dels botiguers veuen “preocupació” entre els consumidors, un 35,9% “incertesa” i un 16,2% “por pel futur”.

Més info: El comerç santcugatenc diu prou: aturada contra el preu de l'energia

El factor desencadenant per la "greu situació" del comerç, després de la crisi de la pandèmia i l'endeutament acumulat, està sent "la inassumible pujada del cost de l’electricitat i altres subministraments". Segons la moció institucional, hi ha comerços que registren un augment que pot arribar al 250% a la factura de la llum i al 130% de mitjana en el cas de la del gas.

Ajudes directes al comerç de Sant Cugat

Per tot plegat, l'Ajuntament de Sant Cugat s'ha compromès a elaborar un cens de negocis en dificultats, conjuntament amb els principals agents comercials i empresarials de la ciutat. A més, impulsara un pla de xoc temporal fins al juny de 2023 per incloure mesures d'ajuts directes que permetin "la supervivència dels negocis amb dificultats".

Finalment, el Consistori farà costat als comerciants per demanar ajude a altres administracions, com rebaixes impositives d’IVA a l’electricitat, bonificacions temporals a la seguretat social o bonificacions temporals de les quotes del treball autònom.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem