Sant Cugat rebutja qualsevol increment en el preu de l'aigua

El consistori s'oposa a la pujada del cost del servei bàsic per a la ciutadania

El ple municipal ha acordat oposar-se a qualsevol increment en el rebut de l'aigua per a 2016. D'aquesta manera, Sant Cugat s'ha posicionat en contra de la possible pujada del preu de l'aigua que s'està plantejant el govern de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, i que suposaria un increment mitjà del 2%. Una moció presentada conjuntament pel Partit Popular i per Ciutadans, que ha rebut les esmenes de Convergència, ha estat aprovada amb tres vots en contra i 7 abstencions.

Àlvaro Benejam (PP), com a proposant, ha recordat que el passat mes de desembre estava prevista l'aprovació d'un acord en el plenari de l'Àrea Metropolitana de Barcelona per a la pujada mitjana del 2% en el rebut de l'aigua a partir de l'1 de gener del 2016. Malgrat tot, es va retirar l'ordre del dia, quedant suspesa, per ara, aquesta pujada.

Igualment, ha recordat que el 2015, el rebut de l'aigua va pujar de mitjana un 4,5%. “Entenem que el cost de l'aigua és massa alt, i que cal estudiar-ho amb deteniment per veure si els costos de les concessionàries són reals”.

Fernández Jordán, per Ciutadans, ha destacat que els últims 5 anys la factura de l'aigua ha incrementat exponencialment. “La factura de l'aigua que arriba als domicilis de Sant Cugat estableix que la part que pagues d'aigua sols és el 25% de la factura”, ha recalcat. Finalment, ha remarcat la necessitat de sol·licitar a Sorea que informi o faciliti un enllaç directe al cos de la factura, en paper o en suport digital, de totes les opcions de bonificació al rebut de l'aigua.

Cristina Paraira ha presentat les esmenes per part de Convergència, tot recordant la voluntat del ple d'estudiar la possibilitat de municipalitzar l'aigua. “Hem esmenat que frenar la pujada de preus del 2% va ser iniciativa de l'equip de govern”, ha destacat també. Amb tot, ha recordat que les competències metropolitanes no depenen només de Sant Cugat, com són algunes de les taxes i, per tant, ha demanat parlar del preu de l'aigua i de la taxa de clavegueram, que són les que depenen de Sant Cugat.

Pere Soler (PSC) ha afirmat que el preu per metre cúbic ja va augmentar al mes de desembre, i el que s'ha aturat són les taxes. “Estem fent un brindis al sol de congelar una taxa quan de les tres que es paguen dos ja estan congelades”, ja que “sols l'ACA pot evitar la pujada de preu”.

Roser Casamitjana (ICV) ha anunciat que no donarem suport a la moció, “no perquè no siguem partidaris a no apujar preus, sinó pel model de gestió”. Ferran Villaseñor (ERC-MES) ha dit que “la moció sols busca el titular”, i ha preguntat “de quins preus estem parlant”, ja que “no es concreta”.

Ignasi Bea (CUP-PC) ha tancat les intervencions dient que “sempre hem estat en contra de les pujades de preu dels serveis bàsics”, i s'ha sumat a la frase de Villaseñor que “la moció busca el titular”, tot anunciant que no votarien “ni a favor ni en contra”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem