Transfòbia, la biblioteca de la Floresta i la limitació de mandats, al ple municipal

Aquest dilluns, dia 18 de gener, se celebra el primer ple municipal del 206

L'activitat política torna a Sant Cugat amb la celebració del primer ple municipal de l'any aquest dilluns, dia 18 de gener, a partir de les set de la tarda a l'ajuntament (mitja hora abans, torn de participació ciutadana). La sessió s'iniciarà amb el reconeixement a mossèn Pere Grau, que rebrà la concessió, a títol pòstum, de Fill Predilecte de Sant Cugat.

Tres mocions seran aprovades amb la unanimitat dels set grups polítics amb representació al ple i, dues d'aquestes, relacionades amb el medi ambient. En primer lloc, es donarà suport als acords presos a la Cimera pel Clima celebrada a París, per un nou protocol de canvi climàtic (COP21). Alhora, totes les formacions es fan seva la proposta d'ICV-EUiA de declarar Sant Cugat municipi lliure de glifosat. Finalment, els grups es comprometen a la creació d’una biblioteca pública de proximitat que doni servei a la Floresta i les Planes, projecte sorgit de la CUP.

Sant Cugat també farà una condemna a la transfòbia i expressarà el seu condol per la mort d'Alan Montoliu, el jove transsexual rubinenc de 17 anys que se suïcidava la vigília de Nadal i que hauria patit assetjament escolar. El PP és l'únic partit que no subscriu la moció.

Una qüestió polèmica les últimes setmanes ha estat l'acord marc del servei de menjadors en escoles públiques impulsat pel govern català, el qual ha rebutjat la Coordinadora de les AMPA i també el govern de Sant Cugat. Convergència, CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i PSC aprovaran una moció de rebuig a aquest nou acord marc. A més, sectors del món escolar volen assistir al ple per mostrar el seu rebuig a la iniciativa de la Generalitat.

Per la seva banda, Ciutadans proposarà la limitació de mandats municipals a només dos i també posarà damunt la taula una moció per reclamar a la Generalitat el deute que té pendent amb Sant Cugat. Els representants polítics també hauran de discutir una moció conjunta dels grups municipals d’ERC-MES, CDC, CUP-PC i ICV-EUiA sobre el dret a vot als 16 anys.



Per tancar el capítol de mocions dels grups polítics, ERC-MES i CDC aprovaran, a iniciativa dels republicans, una moció per instar a una revisió cadastral local i el PP i C's mostraran el seu rebuig a una possible pujada del rebut de l'aigua per al 2016.

Finalment, un punt important del ple serà l'inici del procés d'adjudicació del nou sistema de recollida de voluminosos i de la gestió de la deixalleria del Punt Verd del centre i la resta de punts verds del municipi. Alhora, es farà l'encàrrec de gestió a l’Àrea Metropolitana de Barcelona per a la convocatòria i licitació de la gestió de la deixalleria municipal (Punt Verd) de Can Calopa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem