Sant Cugat treu pit del seu sector biotecnològic

El Tribuna Sant Cugat Empresarial ha acollit més de 200 empresaris per parlar sobre biotecnologia.

La biotecnologia ha estat la protagonista d'una nova edició del Tribuna Sant Cugat Empresarial, celebrat aquest 23 de novembre a l'Hotel Qgat i amb la presència de més de 200 empresaris santcugatencs i de l'entorn de la ciutat. La trobada, organitzada per Sant Cugat Empresarial, ha servit per donar a conèixer el sector biotecnològic i destacar la seva importància a Catalunya i, també, a Sant Cugat.

"És un acte que enteníem que molt important per posar en valor el sector biotecnològic i donar-lo a conèixer. Sovint som més coneguts fora del país que dins de Catalunya", ha reivindicat el president de Sant Cugat Empresarial, Joan Franquesa, que també ha destacat la importància de Sant Cugat dins d'aquest àmbit: "No tenim res a envejar a referents com Suïssa o Israel". Un sector, ha emfatitzat Franquesa, que representa el 7% del PIB català amb una facturació anual de més de 14.000 milions d'euros.

En aquest sentit, el secretari d'Empresa de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Ferrer, ha incidit en què el "Vallés és una zona privilegiada i un motor del país". "Sant Cugat és un referent i un pol d'atracció, amb espai perquè puguin venir empreses i molt ben connectat", ha afegit Ferrer, que també s'ha referit a qüestions més polítiques amb un missatge adreçat als empresaris: "Vosaltres heu aguantat el país quan el sector polític estava defenestrat o desorientat. Allunyeu-vos del xou mediàtic del Parlament, perquè no és la realitat".

L'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha assegurat que la biotecnologia "està molt present a Sant Cugat", tan a través d'empreses com a través de l'Ajuntament. "Tenim moltes ganes que Sant Cugat sigui una ciutat biotecnològica, per solucionar els problemes dels veïns i millorar l'estat del benestar", ha apuntat l'alcaldessa, que ha reivindicat un treball conjunt entre els sectors públics i privats basat en la "proximitat i la cooperació".

SANT CUGAT TRIBUNA 11

Tribuna Sant Cugat Empresarial FOTO: Bernat Millet

La biotecnologia, fonamental

El centre del Tribuna Sant Cugat Empresarial ha estat un debat sobre la biotecnologia amb la participació de la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Maragarita Arboix; el director i fundador d'Oryzon, Carlos Buesa; la cofundadora del grup inversor Asabys Partners, Clara Campàs; i el president de Roche Diagnòstics a l'estat espanyol, Jaume Vives. Tots quatre han destacat la importància d'aquest sector i han animat a tota la societat a creure's el potencial del país, especialment de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, per convertir-se en un hub que pugui competir amb ciutats d'arreu del món.

"Podem ser competitius i fer les coses molt ben fetes, però Sant Cugat no serà el nou Massachusetts", ha deixat clar Carlos Buesa. El president de Roche, farmacèutica amb seu a Sant Cugat, ha lamentat que no hi ha "conscicència social" sobre la importància del sector biotecnològic i ha animat a prendre una "decisió col·lectiva" per creure-hi escollir dos o tres camps on especialitzar-se.

La rectora de la Universitat Autònoma ha destacat que la petita i mitjana empresa catalana no està fent el pas en innovació ha assenyalat que les universitats poden ser els seus laboratoris i centres d'investigació, Per això, ha afegit, cal una major relació entre empreses i universitat. "La gran diferència amb Suïssa o Israel és el capital privat i la confiança en la biotecnologia", ha resumit Clara Campàs, que considera que s'ha de fer més difusió dels casos d'èxit d'empreses de biotecnologia del país.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem