Els vehicles elèctrics i híbrids més cars tindran menys bonificació

L'Ajuntament de Sant Cugat crearà una nova bonificació per la instal·lació de carregadors elèctrics

L'Ajuntament de Sant Cugat tindrà en compte la potència per les bonificacions de l'Impost sobre vehicles de tracció mecànica pels vehicles elèctrics i híbrids. L'objectiu és que aquells cotxes més potents, que s'entén que són els de més valor, tinguin una bonificació menor. Així s'ha inclòs en les Ordenances Fiscals per l'any 2024, que s'han aprovat inicialment al ple municipal d'aquest 16 d'octubre i preveuen una congelació general d'impostos. Tot i això, hi ha canvis en les bonificacions per famílies nombroses i plaques solars.

Més info: Canvis en les bonificacions per plaques solars i famílies nombroses a Sant Cugat

Fins ara, els vehicles amb etiqueta ZERO tenien una bonificació  del 75% de la quota de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica. I tots els vehicles amb etiqueta ECO tenien un descompte del 50%. A partir de l'1 de gener, es tindrà en compte els cavalls fiscals per la bonificació.

"No té sentit bonificar vehicles que potser costen 100.000 euros o més", ha defensat Carles Brugarolas, tinent d'alcaldia d'Economia.

Els vehicles amb l'etiqueta ZERO:

  • Menys de 8 cavalls fiscals: 75% de bonificació.
  • De 8 fins a 11,99 cavalls fiscals: 75%.
  • De 12 fins a 15,99 cavalls fiscals: 35,5%.
  • De 16 fins a 19,99 cavalls fiscals: 18,75%.
  • De 20 cavalls fiscals en endavant: 18,75%.

Els vehicles amb l'etiqueta ECO:

  • Menys de 8 cavalls fiscals: 50%.
  • De 8 fins a 11,99 cavalls fiscals: 50%.
  • De 12 fins a 15,99 cavalls fiscals: 25%.
  • De 16 fins a 19,99 cavalls fiscals: 12,5%.
  • De 20 cavalls fiscals en endavant: 12,5%.

Instal·lació de carregadors

L'Ajuntament de Sant Cugat crearà una nova bonificació per la instal·lació de carregadors elèctrics. En el cas d'instal·lar un carregador en un aparcament privat, es podrà gaudir d’una bonificació sobre l’Impost Bens Immobles de l’habitatge vinculat a aquest aparcament, equivalent al 75% del cost total de la instal·lació (punts de recàrrega més instal·lació), sempre que aquest no superi el 50% de la quota de l’impost.

D'altra banda, es bonificarà l'Impost d'Activitats Econòmiques per aquelles empreses que instal·lin carregadors elèctrics. La bonificació serà equivalent al 50% del cost total de la instal·lació, però no podrà ser superior al 20% de la quota del tribut. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem