El Ferran Clua s'omple de paelles valldoreixenques

Al voltant de 350 persones participen en una de les activitats més multitudinàries de la Festa Major de Valldoreix

Joves i grans han cuinat paelles a l'Escola Ferran Clua FOTO: JR Armadàs Joves i grans han cuinat paelles a l'Escola Ferran Clua FOTO: JR Armadàs
Unes 350 persones han omplert l'escola Ferran Clua de Valldoreix per participar o gaudir del concurs de paelles de la Festa Major de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD). La competició ha comptat amb 12 participants que han preparat amb diferents receptes el tradicional plat valencià. El guanyador del concurs ha estat Pere Parra amb una paella marinera que tenia com a peculiaritat una gran quantitat d'escamarlans i gambes a part d'una exquisida presentació amb llimones al voltant de l'arrós.

El jurat, formar pel president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, i altres vocals del govern i l'oposició, ha triat aquesta paella marinera per sobre d'arrossos negres, paelles mixtes i fins i tot un veí que s'ha atrevit a fer tres tipus d'arròs diferents en una mateixa paella dividida en tres compartiments. Segons el cuiner guanyador "el secret està en les mides i haver preparat el plat moltes vegades". En acabar l'arrós els veïns, que havien portat material de les seves cases, han fet els postres a base de meló, síndria, pastissos, coca i cafès.

El president de l'EMD ha reconegut que hi havia "paelles de gran nivell i d'altres de més senzilles" però que en general han quedat molt bé. A banda del concurs, Josep Puig ha destacat que el fet diferencial d'aquesta Festa Major ha estat "l'alt nivell de participació i la resposta del veïns". Puig s'ha declarat "molt satisfet" de la seva primera Festa Major com a cap del Govern valldoreixenc i opina que han superat la prova amb escreix. El president de l'EMD ha desitjat acabar la festa local sense que la meteorologia espatlli la celebració.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem