El govern municipal, preocupat pel futur de les escoles bressol

L'Ajuntament se suma al clam de les entitats municipalistes per demanar una reunió sobre el tema

L’Ajuntament de Sant Cugat Està molest per la situació generada per la davallada d'aportacions del govern català a l'ensenyament infantil. Per aquest motiu ha espressat en un comunicat que dóna "ple suport” a les demandes de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) “per demanar una reunió urgent amb la conselleria d’Ensenyament per consensuar quins són els criteris necessaris per fer sostenible el sistema de llars d’infants". El punt de partida dels municipis és que tot plegat comporti un menor prejudici pels Ajuntaments i les famílies afectades.

Davant l’anunci del Deparament d’engegar, el curs vinent, un nou sistema de finançament de les escoles bressolles associacions municipalistes ha expressat que el cost de la plaça en una escola bressol municipal és el més econòmic del sistema educatiu, per sota de les llars de la Generalitat, de les d’educació primària, secundària i la universitat. Per això veuen que les darreres mesures anunciades per la Conselleria d’Ensenyament suposen un greuge per als Ajuntaments.

També denuncien que "la reducció del mòdul de 1.800 a 1.600 i, posteriorment a 1.300 euros, suposa traslladar als Ajuntaments la falta de finançament de la Generalitat i malmet encara més les finances de molts ens locals, que no tenien prevista una major reducció de l’aportació en les escoles bressol municipals". L’ACM i l’FMC recorden que la Conselleria d’Ensenyament es va comprometre amb les entitats municipalistes a realitzar una bestreta a l’inici del curs que s’acabaria de pagar al final del curs escolar.

Segons el comunicat "la no convocatòria de beques, per una quantia de 5 milions d’euros, suposa un increment de la precarietat de les finances municipals i de la possibilitat que tenen les famílies més necessitades d’escolaritzar els infants de 0 a 3 anys". Les entitats municipalistes entenen que l’anunci de la supressió de les beques en educació infantil és la conseqüència de l’eliminació, per part del Govern estatal, de les partides dedicades a aquest primer període d’escolarització no obligatòria dels infants. El Govern de l’Estat impossibilita segons aquestes associacions que el Govern de la Generalitat pugui fer front als seus compromisos pel que fa a ajuts i beques menjador, en haver deixat aquestes partides a zero en els pressupostos.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem