L'escola bressol 'El Molí' continuarà oberta el curs vinent

A partir del setembre, el centre formarà part d’un projecte social creat específicament per donar resposta a les necessitats de Les Planes

L'escola bressol El Molí es mantindrà oberta el curs 2012-2013, gràcies a la creació d'un Espai Familiar i Sociocultural d’atenció a infants, joves i les seves famílies. El centre de Les Planes estava en perill de tancament a causa de la disminució de prop d'un 40% de les aportacions de la Generalitat en ensenyaments de 0 a 3 anys. La solució que ha trobat l'Ajuntament, doncs, és integrar El Molí en aquest projecte d’atenció a la infància i suport a les famílies.

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha afirmat que tot i les retallades, "farem tots els esforços possibles per a garantir la viabilitat d’aquest servei bàsic per a les famílies de la nostra ciutat”. D'altra banda, el president del consell de Barri de les Planes, Joan Puigdomenech, ha agraït l’esforç de l'Ajuntament perquè l'escola bressol "és un element clau de cohesió social i veïnal en un barri amb una personalitat pròpia”.

Canvi de gestió 
El nou espai serà gestionat per l’entitat planenca Doble Via, que ja gestiona la majoria dels projectes dirigits a infants i joves. Per tant, l’Ajuntament mantindrà el 100% de la titularitat pública del centre tot i que, per primera vegada, s’incorporà una gestió indirecta.

D’aquesta manera, Doble Via afegeix dos serveis més als que oferia fins ara a Les Planes: la gestió de l’escola bressol i un nou projecte de dinamització de joves al carrer.

El contracte amb Doble Via és provisional fins l’adjudicació del nou concurs que es començarà el mes que ve i que es vol adjudicar abans que finalitzi l’any.

Què és l'Espai Familiar i Sociocultural?
El nou projecte d’atenció a infants i joves constarà de quatre programes per tal de donar serveis i atenció a edats diferenciades entre els 0 i els 18 anys

De 0 a 3 anys. Escola Bressol de 9 a 17 hores.

De 3 a 6 anys. Espai de Trobada Familiar de 15 a 17 hores.

De 6 a 12 anys. Espai Infantil de 17 a 20 hores. Suport a l’estudi de nens i nenes i les seves famílies amb problemes d’estructuració.

De 12 a 18 anys. Espai de Joves de 17 a 21 hores. Incorpora un nou servei de dinamització de joves al carrer mitjançant un treballador social.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem