El Ple aprova una moció d'ajuda als afectats pels desnonaments

L'acord suspèn cautelarment l'any 2012 la liquidació de les plusvàlues a les persones que han de tornar el pis a les entitats financeres perquè no poden pagar la hipoteca

Tots els grups polítics s'han posat d'acord per aprovar aquest dilluns 19 de març al Ple una moció institucional que té per objectiu ajudar els afectats per un procés de desnonament. El document demana al Govern espanyol condonar el pagament de l'impost de la plusvàlua a les persones i/o famílies afectades per aquest drama diari en el qual viuen milers de famílies. A més, insta a que l'entitat financera creditora i promotora del desnonament sigui la que assumeixi el deute de la família afectada.

El text de la moció, proposat per CIU, explica que "en les circumstàncies de desnonament, la liquidació de la plusvàlua suposa un cas flagrant d'injustícia tributària". A més, la situació s'agreuja perquè en la majoria dels casos, els afectats no poden pagar aquesta liquidació, acumulen sancions i interessos i se'ls acaba declarant insolvents. A la presentació de la moció, també s'ha advertit del perill d'exclusió social de les famílies que perden la seva residència.

Els objectius de la moció són incentivar les entitats financeres a buscar amb més intensitat alternatives al desnonament, millorar l'ordenament jurídic, i evitar actuacions de gestió i recaptació que no presssuposin cap profit per al tresor públic.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem