Els veïns de Can Magí, Dissidència Sònica i la PAH mostren el seu malestar al ple

S'han demanat explicacions per la instal·lació de la nau del servei d'escombraries al barri, s'ha criticat durament Hoboken i s'han reclamat solucions davant els que perden la casa

Moment de la intervenció dels veïns de Can magí. FOTO: C.Caballé Moment de la intervenció dels veïns de Can magí. FOTO: C.Caballé
Moment de la intervenció dels veïns de Can magí. FOTO: C.Caballé Moment de la intervenció dels veïns de Can magí. FOTO: C.Caballé
Durant el torn de participació ciutadana del ple municipal que se celebra aquest dilluns, 17 de desembre, a Sant Cugat, han estat quatre els col·lectius que han demanat la paraula per expressar el seu malestar davant algunes situacions que s'estan donant a la ciutat. Amb tot, però, el darrer torn no s'ha pogut portar a terme ja que els trenta minuts destinats a la participació ciutadana s'han quedat curts.

Can Magí
Els primers a intervenir han estat els membres de l'Associació de Veïns de Can Magí. Representats per Francesc López, president de l'associació; aquests han manifestat el seu malestar per la instal·lació del parc de camions d'escombraries al barri, tot apuntant que l'Ajuntament “es va comprometre a fer-nos arribar l'avantprojecte per poder-lo valorar avanç d'aplicar-lo, i no hem rebut res; ens hem trobat amb una imposició”. Davant aquesta situació, han demanat a l'alcaldessa que els expliqués si hi havia contemplades mesures per minimitzar els efectes negatius d'aquestes instal·lacions.

Mercè Conesa els ha contestat que quan es va adjudicar el servei de neteja ja es contemplava que “l'empresa havia de tenir unes instal·lacions al municipi, al costat del Punt Verd”, i Cristina Paraira, tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, s'ha compromès a explicar-los les mesures que es prendran per evitar les molèsties.

Dissidència Sònica
El sindicat de músics ha intervingut, representats per Kimantu Segura, per criticar la gestió de la Sala Hoboken i acusar els membres del consistori de “vampirs” per als que “tan sols compten els diners”. En aquest sentit, han fet referència al fet que la sala desprogramés concerts “per suposats problemes tècnics” tot afegint que “el que passa és que la discoteca no està cobrint els costos de la música en directe”.

Dissidència Sònica ha criticat que s'hagi negat la sala de concerts pública “per la no viabilitat d'aquesta, perquè no hi havia diners, i en canvi, permetin la no viabilitat de la sala de concerts”. Després d'atacs personals a diferents membres del consistori, han reclamat “el valor de la música en directe per si mateixa” i no en funció dels números, apuntant dos possibles solucions. La primera, “la dimissió de Mercè Conesa i Raül Grangé per mentir sobre la importància dels números” o bé “fer com el Govern espanyol, i rescatar la sala Hoboken amb diners públics”.

Mercè Conesa els ha contestat tot dient que “no li contestaré”.

Plataforma d'Afectats per la Hipoteca
Els tercers a intervenir han estat els membres de la PAH de Sant Cugat, representats per Marcos Simarro. Aquest ha assenyalat que la ciutadania no rep la informació correcta, i reclamen que la supressió de l'impost de plusvàlua que s'aplica en els casos de desnonament s'apliqui a més supòsits. Per això, han proposat que “s'aprovi una moció per ampliar els casos en què es perdonarà la plusvàlua, i que en determinats casos l'Ajuntament assumeixi el 99% de subvenció a l'hora de fer front a aquest pagament”. Igualment, han reclamat “la borsa d'habitatge social amb els pisos que tenen les entitats bancàries a Sant Cugat”.

Mercè Conesa els ha respost que “l'única alternativa a la situació que plantegen és la de les subvencions, perquè la llei estatal no contempla competències municipals en aquest àmbit”. Raül Grangé ha afegit que “s'ha proposat un protocol d'actuació a les entitats bancàries del municipi per trobar la manera de fer front a aquestes situacions”, tot destacant que a “Sant Cugat no hi ha hagut cap cas de desnonament”, i que “es negocia la dació de pagament, i la intervenció dels Serveis Socials en casos de pèrdua de l'habitatge”.

Ensenyament musical
Montse Martí, en representació dels Usuaris de l'Ensenyament Musical a Sant Cugat, no ha pogut intervenir per falta de temps. Amb tot, Mercè Conesa l'ha emplaçat a adreçar-se amb posterioritat a ella directament, o a participar en el proper ple.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem