Els veïns de Les Planes s'aplegaran per a recordar a Pere Grau

Diverses entitats veïnals del barri retran homenatge al mossèn el pròxim 16 d'abril

L'emblemàtic rector de la parròquia de la Mare de Déu de la Salut, Pere Grau i Andreu, que va morir el 4 de novembre del 2015, a l'edat de 83 anys, rebrà un acte d'homenatge el dissabte 16 d'abril.

L'activitat serà organitzada per un col·lectiu de diverses associacions de veïns de Les Planes que han volgut retre homenatge a una persona que es va involucrar molt en la millora per la qualitat de vida dels veïns del barri.

L'acte se celebrarà a les pistes esportives –l'Espai Pere Grau– i està previst que ocupi gran part del dia. La jornada s'iniciarà amb una missa a les 11h del matí en nom de mossèn Pere acompanyada per música en directe a càrrec de l'Asociación Rociera Andaluza de Rubí. Tot seguit, actuaran l'Agrupació Cultural i Musical de les Planes (La Banda) i el Grup Coral de l'Elèctric.

A les 12.30 hores es pronunciaran diversos parlaments d'agraïment a la figura del mossèn que finalitzaran amb la inauguració d'un monument de Pere Grau i Andreu. Seguidament, a les 14 hores del migdia, s'oferirà un dinar popular de germanor. 

Tot seguit, es projectarà el documental a Mossèn Pere de l'any 2007 i es podrà gaudir d'actuacions teatrals. La jornada d'homenatge al rector de la Mare de Déu de la Salut finalitzarà amb un llançament simbòlic de missatges al cel.

Qui va ser Mossèn Pere Grau?

Mossèn Pere Grau i Andreu va néixer a Pacs del Penedès el 14 d’abril del 1932, en el si d’una família pagesa i ramadera. Un cop ordenat sacerdot, el 1963, va ser destinat a diferents parròquies d’àrees amb forta problemàtica social, mentre estudiava per ser tècnic sanitari en radiologia.

L’any 1967 va ser assignat a la parròquia de la Mare de Déu de la Salut de les Planes, en un moment en què el barri estava mancat dels serveis més elementals, i mossèn Pere va ser un dels impulsors de diferents iniciatives socials i humanitàries.

D’aquesta manera, va fer realitat una escola parroquial amb llar d'infants i aules d’EGB; un esplai i un centre d’acollida, anomenat Ca l’Avi (el primer centre de la ciutat d’atenció a la gent gran), així com un centre juvenil, el Nostre Club.

Sempre al costat de la gent jove, Pere Grau va iniciar una tuna infantil i més tard, als soterranis de l’escola, va crear una sala de festes per als joves que no podien desplaçar-se a Barcelona o Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem