Mossèn Pere Grau, Fill Predilecte de Sant Cugat a títol pòstum

Familiars de Mossèn Pere i veïns de les Planes han estat presents en el plenari d'aquest dilluns en què se l'ha distingit

L'emblemàtic rector de la parròquia de la Mare de Déu de la Salut, Mossèn Pere Grau i Andreu, ha estat reconegut, aquest dilluns 18 de gener, com a Fill Predilecte de Sant Cugat. El Ple municipal ha aprovat per unanimitat la proposta de concessió, a títol pòstum, d'aquesta distinció, per les seves accions rellevants des de la trajectòria permanent i sostinguda de servei a les persones, atenent a la població més vulnerable del barri de les Planes en les seves necessitats vitals i promovent els valors de solidaritat, justícia social i de cohesió comunitària.

Pere Grau, que va morir el 4 de novembre de 2015, a l'edat de 83 anys, va rebre en vida el Premi Ciutat de Sant Cugat l'any 2006 i la Medalla d'Honor de Barcelona el 2007. Des del consistori s'estudia ara la proposta veïnal de què l'actual pista esportiva del districte porti el seu nom, ja que la construcció d'aquesta pista va ser iniciativa seva. També està previst que durant aquest 2016 es faci una festa en la seva memòria.

Qui va ser Mossèn Pere Grau

Mossèn Pere Grau i Andreu va néixer a Pacs del Penedès el 14 d’abril del 1932, en el si d’una família pagesa i ramadera. Un cop ordenat sacerdot, el 1963, va ser destinat a diferents parròquies d’àrees amb forta problemàtica social, mentre estudiava per ser tècnic sanitari en radiologia.

 

L’any 1967 va ser assignat a la parròquia de la Mare de Déu de la Salut de les Planes, en un moment en què el barri estava mancat dels serveis més elementals, i mossèn Pere va ser un dels impulsors de diferents iniciatives socials i humanitàries.

 

D’aquesta manera, va fer realitat una escola parroquial amb llar d'infants i aules d’EGB; un esplai i un centre d’acollida, anomenat Ca l’Avi (el primer centre de la ciutat d’atenció a la gent gran), així com un centre juvenil, el Nostre Club.

 

Sempre al costat de la gent jove, Pere Grau va iniciar una tuna infantil i més tard, als soterranis de l’escola, va crear una sala de festes per als joves que no podien desplaçar-se a Barcelona o Sant Cugat.

 

El TOT Sant Cugat el va entrevista el 2014 per conèixer la seva tasca al barri.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem