Empleats de l’Ajuntament denuncien retallades de drets

Els treballadors públics s'han concentrat divendres al matí abans de començar la jornada laboral per rebre els membres del comitè abans de les negociacions

Els treballadors de l’Ajuntament han desenterrat la destral de guerra. Segons els sindicats dels treballadors del consistori, el pressupost del 2012 ha retallat les partides vinculades a les retribucions de personal en gairebé un milió d’euros sense negociació prèvia. Aquesta tisorada afectarà tot un seguit de drets que, des del seu punt de vista, poden quedar seriosament tocats o directament suprimits.

Destaca la possible supressió de la 15a paga i un augment de dues hores i mitja a la jornada setmanal, que passaria de 35 a 37,5 hores. També denuncien que es pretén “imposar a tots els col·lectius horari de feina a les tardes i dies festius quan així ho requereixi el servei”. Així, l’Ajuntament entendria la flexibilitat horària de manera bidireccional. Entre altres mesures, també alerten de la supressió dels contractes dels interins i personal contractat per obra i servei.

Comença la protesta

Els funcionaris ja es van concentrar el dia 23 per fer una protesta i aquest divendres 25 de maig ho han tornat a fer a les 8'45 hores per rebre l’alcaldessa, Mercè Conesa, amb el lema Mercè, això sí que no. Just a les 9 hores estava previst que comencés la taula de negociacions, a la Sala de Plens. Els manifestants, prop d'un centenar, han optat per la protesta silenciosa, i aplaudir els seus representants quan entraven a la sala.

Un cop a dintre, els treballadors han recordat que començava la jornada laboral, i pel "servei a la ciutadania que ofereim, tornem als llocs de feina".

Les negociacions segueixen en peu, i encara no s'ha informat sobre els acords als que s'intenta arribar.

Des de l’Ajuntament s’han defensat de les acusacions explicant que la llei preveu només que dues pagues extraordinàries a l’any i que “qualsevol altra retribució no ordinària ha d’estar vinculada al grau d’interès, esforç i rendiment. Pel que fa l’acomiadament d’interins mantenen que “la contenció de plantilla és una mesura aprovada amb caràcter general tot l’Estat i que tot i això el consistori ja aplica excepcions”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem