En marxa les obres del nou carril bici entre el barri de Sant Francesc i Can Magí

És un projecte dels primers pressupostos participatius per garantir un itinerari segur als equipaments educatius i esportius d'aquests dos barris

L'Ajuntament de Sant Cugat ha començat les obres per fer un carril bici que uneixi el passeig Francesc Macià amb els barris de Sant Francesc i Can Magí. El regidor d'Esports, Eloi Rovira, i el regidor de Medi Ambient i Comissionat de Participació, Joan Puigdomènech, han visitat aquest divendres, 2 de febrer, al migdia, els treballs, que costaran prop de 205.000 euros i s'allargaran uns 4 mesos. Les obres van a càrrec de l'empresa Construcciones Fertres, SL.

"L'objectiu d'aquest nou itinerari", ha explicat Puigdomènech, "és garantir un camí segur per a bicicletes que creui aquest barri i connecti els seus principals equipaments educatius i esportius. Connectarà amb l'Escola Oficial d'Idiomes, l'Escola Collserola, l'IES Pla i Farreras o el Camp de futbol de Can Magí".

Una llargada d'un quilòmetre i mig

Imatge de les obres. FOTO: Lali Álvarez

Concretament, el nou carril tindrà una llargada d'un quilòmetre i mig i connectarà el passeig Francesc Macià amb el carril bici ja existent de la rambla de Mossèn Juli i continuarà pel carrer Joan XXIII, l'avinguda Ragull, els carrers de l'Abat Escarré i de l'Abat Biure i el Torrent de Ferrussons.

Per tal de reforçar la seguretat, el projecte preveu: fer de plataforma única la cruïlla entre el carrer Joan XXIII, l'avinguda Ragull i el passeig Torreblanca, per pacificar-hi el trànsit; segregar el carril bici amb elements separadors en els trams bidireccionals, i reforçar la xarxa de recollida d'aigües pluvials i la il·luminació a l'avinguda Ragull i el Torrent de Ferrussons.

Afectacions viàries

Una part del carril bici de Sant Francesc ja s'ha fet. FOTO: Lali Álvarez

A conseqüència de les obres es produiran les següents afectacions viàries. A l'avinguda Ragull es restringeix a un sol carril de circulació entre el carrer Joan XXIII i la Rambla del Torrent d'en Xandri. I del 26 de gener al 9 de febrer es tallarà el trànsit a l'avinguda Ragull en el tram del passeig de Torreblanca a la rambla del Torrent d'en Xandri. Durant aquests dies, la circulació d'avinguda Ragull es desviarà cap al carrer de Santa Engràcia, mentre que el passeig Torreblanca serà de doble sentit entre avinguda Ragull i el passatge Diputació però només hi podran accedir els veïns.

Un dels 12 projectes guanyadors dels primers pressupostos participatius

El nou carril bici entre el centre i Can Magí va ser un dels 12 projectes guanyadors dels primers pressupostos participatius, amb un total de 1.505 vots. Pel que fa a la resta de projectes escollits en aquella primera edició, la meitat ja estan executats i en funcionament, i els altres sis estan acabant la fase de licitació o s'estan executant. Aquest projecte també forma part del Pla estratègic del Barri del Monestir-Sant Francesc.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem