Es manté el nombre de càrrecs de confiança però amb un estalvi del 25% en retribucions

L'oposició critica que els sous siguin tan alts i demana que es justifiqui la professionalitat dels directius

Juntament amb l’aprovació del cartipàs polític municipal, el Ple extraordinari d'aquest dilluns 11 de juny ha servit per fixar l’esquelet de l’organigrama tècnic del nou govern. És a dir, malgrat que encara falta que Mercè Conesa signi el decret d’alcaldia aprovant els noms i cognoms dels càrrecs de confiança, ja ha quedat definit el quadre de tasques i les retribucions econòmiques d’aquest personal eventual. Tot i que es va prometre una reducció del 20% d’aquests càrrecs directius finalment el nombre ha quedat igual: 19 persones.

El que sí ha davallat és la despesa retributiva que l’Ajuntament haurà de fer en concepte de salaris a aquests directius. Segons ha explicat el regidor de Seguretat i Governació, Jordi Puigneró, “hem fet com el Barça i hem apostat per la pedrera”. El regidor es referia a que dels 19 càrrecs eventuals, un total de 7 són professionals que ja estaven treballant a l’Ajuntament, per la qual cosa les retribucions suposen un estalvi pressupostari de 278.000 euros. Aquesta xifra representa un 25% menys que l’anterior mandat. El fet de no haver de contractar gent nova és que genera l’estalvi. En total sense contar el director de Promusa, Lluís Hosta el total de retribucions als càrrecs de confiança suposa 1’2 milions a l’any. El salari d'aquest directiu se sabrà dilluns 18 després de la celebració el consell d'administració de l'organisme.

Perfil professional

Un altre dels aspectes en relació al qual l’equip de govern ha tret pit és el fet que els la majoria de les persones contractades com a càrrecs de confiança són professionals en els seus àmbits de treball. Puigneró va dir que de no ser així “qui més surt perdent és el regidor ja que té per sota un director d’àmbit que el pot acabar perjudicant”.

Oposició descontenta
El portaveu de la CUP, Guim Pros ha criticat els “sous desorbitats tant de regidors de govern com del personal eventual. En una línia similar, el portaveu d’ICV, Joan Calderon, ha advertit que “no són necessaris 12 directors d’àrea quan ciutats més grans com Terrassa en tenen només 6 ”. Des del PSC el president de l’agrupació, Ferran Villaseñor, ha demanat que es justifiqui la professionalitat de cadascun dels càrrecs de confiança per poder analitzar si realment han estat triats pels seus mèrits i capacitats. Per la seva banda el portaveu del PP, Jordi Carreras ha lamentat que l’oposició no hagi estat ni consultada ni informada d’aquests nomenaments.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem