Es posen en marxa 13 nous horts urbans

L'ajuntament ha repartit les claus de les noves parcel·les agràries per a la gent gran situats al Turó de Can Mates

Les parcel·les d'horts urbans de la zona de Can Mates que es van sortejar el passat mes de setembre ja són efectives. Aquest dilluns 26 de novembre, el regidor de Medi Ambient i Polítiques Ambientals, Joan Puigdomènech, ha fet entrega de les claus dels 13 horts urbans als seus adjudicataris.

En concret, aquestes noves parcel·les es troben al Turó de Can Mates, al costat de la masia de Can Rabella, tenen una extensió d'entre 50 i 90 metres quadrats i una durada de 4 anys, prorrogables fins a 8. Molts dels que van participar per primer cop en aquesta iniciativa el 2008 han renovat el seu contracte fins al 2016. Durant l'entrega de les claus, Puigdomènech ha destacat que els horts urbans són "un atractiu pel municipi, volem que estiguin oberts al conjunt de la població i és per això que farem una crida a les entitats perquè ens presentin projectes de gestió”.

Els horts que a partir d'aquest dilluns ja seran efectius compten amb un armari per adjudicatari i tenen un sistema de reg que permet controlar la despesa d’aigua. El regidor també ha contemplat l'opció "d'acollir nous horts urbans en altres zones del municipi, ja sigui en terrenys municipals que no s’utilitzen o, fins i tot, en alguna una part d’algun parc, com succeeix en metròpolis com Londres”.

El boom de l'agricultura urbana
Són molts espais a San Cugat els que recentment han començat a crear el seu aprofitar petits terrenys de manera  ecològica, com l'hort del Restaurant Vermell, el Casal de Joves de Torreblanca o la iniciativa d'un grup de joves que va voler aprofitar l'espai on estava situat l'antic Esbart de Sant Cugat amb l'Hort del Migdia.

D'altra banda, al passat ple del 18 de juny es va aprovar una moció de la CUP on el consistori es comprometia a “fomentar i facilitar totes aquelles iniciatives sorgides de la societat civil que tinguin com a destí involucrar els ciutadans en la producció agrària local”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem