Ajopringue, l'has tastat mai?

Gastronomia i cuines sense fronteres: Múrcia. Terra d’una trinitat única: altiplà, horta i dos mars. Terra de frontera on la història recorda els moriscs, monjos i sefardites. Terra d’alls i de tàperes. Terra de recipients, siguin d’arròs o de peix, o de verdures. Terra de xais, xoriços i llonganisses. Del mar, els llagostins. Terra del pebre vermell. Terra de fruita variada com els albercocs, les llimones, els melons i les peres.

Ajopringue: Posem al forn una cabeça d’alls amb un rajolí d’oli i el rostim. A la paella rossegem mig quilo de cansalada tallada a daus. Afegim mig quilo de fetge de porc tallat a tires (en retirem algunes tires per fer una picada amb alls sense pell i un polsim de sal i pebre vermell). Incorporem a la paella pa ratllat, canyella i orenga, ho ruixem amb aigua calenta -fem una cocció de 10 minuts-. Incorporem la picada i quan comenci a espessir la salsa afegim uns pinyons ben torradets. Plat acabat. A taula!

El gustet dels alls és perfecte i ben acompanyats per la suavitat esclatant de la cansalada, però sense oblidar la pastositat del fetge. Plat on m’hi trobareu!!!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem