Un castell de focs de gustos, arròs a la murciana

Arròs a la murciana: Tallem una abundant quantitat de carn magra de porc a trossos petits i ho salem. En una paella amb oli rossegem la carn magra –aquest arròs m’agradarà– reservem la carn magra rossejada. Tallem pebrots vermells ben fins, els rossegem amb el mateix oli de la carn magra, la meitat d’una cabeça d’allspebrot vermell, carn vegetal i alls, una altra papil·la gustativa que funciona– sofregim a la paella tomàquets pelats i tallats, afegim un polsim de pebre vermell dolç. Ara és el moment d’abocar-hi l’arròs, uns 350 g, l’ofeguem (estofem) perquè agafi tots els sabors.

Aboquem la carn magra, els pebrots vermells i els alls –això és una explosió de flaires, un castell de focs de gustos, com hi disfruto!– posem a la paella aigua, quasi mig litre –ho tenim 5 minuts a foc suau i rectifiquem de sal–.

A banda, preparem al morter una picada masegant julivert, brins de safrà i els alls reservats, aboquem la picada a l’arròs que segueix en cocció a foc suau. Ruixem l’arròs amb el suc d’una llimona i als 15 minuts, l’arròs està per menjar. Plat acabat. Plat a taula! Tal com deia, aquest arròs m’agrada. Què bé que s’ho munten, els murcians! Gràcies amics!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem