Com fer quatre plats tradicionals del recetari catala

Repassa els típics plats de la gastronomia més tradicional

Romescada:

Plat de peix i closca variada (al gust i pressupost), guisat i amanit amb la salsa romesco. No és un plat complicat per cuinar-lo. Plat molt mariner i per sucar-hi pa!

Sèpia amb mandonguilles:

Aquest plat no té cap secret. La sèpia trossejada i les mandonguilles cuinades al gust català (les mandonguilles cuinades com la pilota de la carn d’olla), tot plegat amanit amb una abundosa picada. Plat per fer-hi forat!

Fricandó:

A punt la carn de vedella (tapa plana, ben tendra), moixernons secs o fredolics o altres bolets del temps, si no ho són poden ser de conserva (barreja o trossejats), guisat amb cebes, tomàquet, herbes aromàtiques, brou de vedella, abundant picada, vi ranci (bon raig) i que la cassola ens regali un potent xup-xup. Plat que el menjareu amb freqüència, us ho asseguro!

Cap i pota: 

També pot ser cap i tripa (callos). Plat molt nostre guisant el cap de vedella (cuit), la pota o la tripa (cuit), alls, ceba, tomàquets, cansalada gruixuda viada (retallons), pebre negre, sal, oli d’oliva, brou, abundosa picada amb safrà, vi ranci i visca el xup-xup (m’agrada i en menjo!).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem