Fes uns calamars a la catalana!

És un plat típic del Baix Empordà

Ingredients:

Calamarsos a rodanxes

1 kg de patates, oli d'oliva

Tomàquet madur en salsa

Cebes, alls

 ½ litre de vi negre

1 copeta d'anís sec

Cacau en pols

1 cullerada de sal

Herbes aromàtiques

Instruccions:

Daureu 3 alls, retireu-los. Poseu la ceba trinxada, herbes aromàtiques, calamars, patates, pebre, sal; tot junt. Es cou amb una olla a foc suau, mitja hora. Afegiu el tomàquet, l'anís i el vi.

Continueu coent uns quinze minuts més. Piqueu els alls fregits, les ametlles torrades, el safrà, una cullerada de cacau en pols i dues cullerades de brou neutre de peix; tot a l'olla cinc minuts més i ho serviu.

És d'aquells plats que s'han guanyat una plaça en el receptari personal; tot i això, és un plat típic del Baix Empordà.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem