El restaurant de Sant Cugat Masia Can Tomàs, finalista al Concurs Nacional de Callos 2024

La recepta és un secret que guardava en Miquel Tomàs, el pare de l’Eduard Tomàs, CEO i xef executiu del grup

Dins de l'escenari culinari, els callos destaquen com a plats emblemàtics de la gastronomia espanyola, reconeguts per la seva consistència i sabor. Aquesta recepta, originària de les terres asturianes, es prepara a partir de ventres de vedella, xoriço, botifarra i cigrons, cuit lentament amb un toc d'espècies que ressalten el seu sabor. No obstant això, cada cuiner pot aportar el seu toc personal i únic. A Sant Cugat, un dels llocs que ofereix aquest plat és Masia Can Tomàs, el qual s'ha situat com a finalista del Concurs Nacional de Callos 2024, organitzat per l'Ajuntament de Lena.

El Grup Tomàs ha quedat finalista en el Concurs Nacional de Callos 2024 per la seva manera de preparar aquest plat popular. Concretament, fa servir una recepta familiar que l'equip de cuina actual dels seus avantpassats.

Els callos de Masia Can Tomàs, un secret familiar

Aquesta recepta és un secret que guardava en Miquel Tomàs, el pare de l’Eduard Tomàs, CEO i xef executiu del grup. No obstant això, la va revelar al seu fill que la va començar a emprar en dos restaurants on està al capdavant: la Bodega Tomàs Original i la Masia Can Tomàs, situats a Sant Cugat.

Callos i cap i pota i molt més

En aquests dos restaurants ofereixen callos i cap i pota que combinen cansalada ibèrica, pernil, xoriço, tomàquet, ceba i herbes aromàtiques com el llorer, però només els qui tenen l'oportunitat de treballar a les cuines dels restaurants coneixen l'autèntica essència d'aquest plat.

A Masia Can Tomàs també hi ha una oferta gastronòmica àmplia i variada, que satisfà tota mena de gustos. Des de tapes fredes com montaditos de filet d'anxova amb mantega fumada, fins a tapes calentes com patates braves de la casa o el croquetot d'ànec amb poma caramel·litzada i foie.

Façana restaurant de Sant Cugat, Masia Can Tomàs. FOTO: Cedida

A més, els clients poden gaudir de plats de peix com bacallà a la muselina de pera o tàrtar de tonyina, o opcions de carn com el reconegut melós de vedella estofat amb trompetes de la mort, costelles de porc ibèric a baixa temperatura, carns a la brasa i arrossos que preparen a la seva cuina oberta, entre altres.

Eduard Tomàs, xef executiu i CEO dels dos restaurants que formen el Grup Tomàs, lidera aquest restaurant on busca oferir una experiència gastronòmica amb receptes tradicionals i conquerir els comensals perquè se sentin cuidats i com a casa. Tomàs, nascut a Sant Cugat, cuina amb humilitat, heretant receptes tradicionals apreses de les mans del seu pare Miquel i del seu germà Robert, i que ara adapta a la cuina de la masia.

 
Comentaris

Destaquem