ICV creu que hi ha marge per fer més polítiques socials

Volen que s’augmentin un 2,5% els ajuts a l’escolarització i que s'inverteixi més en plans d'ocupació

Hi ha més marge per invertir en polítiques socials i en plans d’ocupació. Aquesta és la premissa de la qual partirà ICV a l’hora de presentar les seves al·legacions al pressupost del 2012. Segons el portaveu de la formació, Joan Calderon, no és cert que s’hagin mantingut les partides en polítiques socials. “No tocar ni els decimals en aquest aspecte vol dir que s’han reduït les partides ja que no s’ha tingut en compte l’increment de l’IPC”.

És per això que plantegen que els diners que es destinen a beques menjador, ajuts a les activitats extraescolars o a les escoles bressol augmentin exactament aquesta quantitat: un 2,5%. També reclamen uns 80.000 euros extres d’inversió en plans d’ocupació.

En què es pot reduir?

Per aconseguir aquests diners ICV planteja reduir les assignacions que reben els partits polítics i els regidors un 10%. La mateixa reducció s’hauria d’aplicar, segons les seves peticions, als càrrecs de confiança, al personal directiu dels organismes autònoms i a la Fundació Sant Cugat.

Per últim, han receptat una davallada del 50% d’actes de caràcter protocol·lari i baixar la despesa en consum d’aigua, llum i telèfon. Segons Joan Calderon “ es pot fer un esforç i fer front als augments en les partides que nosaltres demanem”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem