ICV-EUiA denuncia que l’Ajuntament no hagi tret els símbols franquistes de Sant Cugat

Dues mocions per retirar la simbologia d’aquest tipus ja van ser aprovades al Ple el 2005 i el 2014

ICV-EUiA denuncia que l’Ajuntament no hagi tret la simbologia franquista de la ciutat. Fa gairebé dos anys, al març de 2014, el Ple es va posar d’acord per treure tots els símbols franquistes de Sant Cugat, i l’Ajuntament encara no ha complert. El grup dóna com a exemple les plaques que el desaparegut Instituto Nacional de la Vivienda posava als edificis construïts als anys 50, 60 i 70.

La moció del 2014, segons el grup municipal, tenia els propòsits de “complir la Llei de la Memòria Històrica” de 2007, i “retirar els símbols de la ciutat i complir una moció aprovada al ple municipal del 2005”. Ara, gairebé dos anys més tard, denuncien que “la majoria d’aquestes plaques encara estiguin a la ciutat de Sant Cugat”.

Roser Casamitjana, la portaveu del grup municipal, ha manifestat en un comunicat que “l’equip de govern hauria de ser més diligent a l’hora de complir una moció que s’ha presentat i aprovat dues vegades al ple municipal i que de la primera petició ja en fa 10 anys”. La portaveu ha afegit que la petició no és “cap cosa menor” perquè aquests símbols pertanyen a “anys foscos de la nostra història”. Ha definit l’època del franquisme com “un dels episodis més negres” de la història de l’Estat espanyol.

El grup autoproclamat “d’esquerres i ecologistes de debò” ha recordat també en el mateix comunicat que l’any 2007 es va aprovar la Llei del Memorial Democràtic i la Llei de la Memòria Històrica, que ordenava la retirada de tots els símbols i monuments públics que honressin o recordessin el franquisme, exaltessin la sublevació militar i al Guerra Civil.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem