Aprèn a fer panallets per la castanyada

Els podrem barrejar amb codony, xocolata, pinyons, ametlles i donar la forma que més ens convingui

La nit d’aquest dilluns, 31 d’octubre, se celebra la tradicional castanyada. Encara que els darrers anys Halloween ha guanyat terreny a la castanyada, el menjar clàssic de la festa no decau. La tradició marca que la nit prèvia a Tots Sants es mengin castanyes torrades, moniatos al forn i panellets. Des d’aquí us animem a elaborar aquest dolç tan propi d’aquestes dates. Animeu-vos!

Ingredients:

1 kg ametlla en pols

500 grams de sucre

3 ous

Ratlladura de pell d'una llimona

250 grams de moniato. Millor fer-los al forn embolicats amb paper de plata per conservar la dolçor. A 200 graus durant 100 minuts. Si no us agrada el moniato, podeu utilitzar 250 gr de patata bullida.

Barrejar tots els ingredients i pastar bé 3 cops en 24 hores deixant reposar la massa a la nevera tapada amb film de plàstic. L'endemà, barrejar la massa amb codony, xocolata, pinyons, ametlles i donar la forma que més ens convingui o agradi i així no fer uns panellets tan clàssics. Abans de posar-los al forn, passeu-los un pinzell amb rovell d'ou. Es treuen i es posen al forn preescalfat a 200ºC uns 10-12 min, depèn del forn, treieu-los quan tinguin un color daurat.Bon profit!!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem