D’on ve el conill de Pasqua?

La llegenda del conillet de Pasqua

Sabeu per què és un conillet el qui ve amb els ous de Pasqua? L’origen d’aquesta llegenda es remunta a tradicions paganes. El conill i la seva família ponen ous de molts colors cada primavera, per la Pasqua, com a regal a la deessa de la primavera, Ostara.

 

La llegenda diu així: hi havia una vegada un ocellet que va fer el seu niu al bosc. Orió, fill del déu del mar, era molt fort i un caçador despietat i cruel. Aquell mateix dia, Orió estava caçant, quan tot d’una va veure l’ocellet. Aquest havia fet el seu niu a terra, i li va pregar que no el trepitgés perquè faria malbé els seus ous. Però, Orió només va riure i va trepitjar el niu expressament.

 

L’ocellet es va posar molt trist i va fugir plorant desconsolat. Ostara va sentir el seu plor i va convertir l’ocellet en un conill, ja que ell volia arribar a ser un animal més ràpid per escapar d’Orió. Gaia, la deessa de la terra, es va enfadar i va enviar un escorpí per matar-lo. Així, el conill i els altres animals ja no s’havien de preocupar mai més per Orió.

Però, quan va arribar la primavera, el conill es va posar molt trist perquè no podia pondre ous. Ostara va bufar tres vegades sobre el conill, i cada vegada va pondre un ou. “A partir d’ara pondràs ous cada any a la primavera”, va dir Ostara. Orgullós i feliç, el conill va admirar els seus ous: un de color vermell, un de blau i un de groc.

Més informació
 
 
Comentaris

Destaquem