L'escola L'Olivera celebra la 6a edició de la Setmana de la Ciència

Aquest projecte inclou fomentar l'experimentació i el mètode científic en l'aprenentatge

L'escola L'Olivera de Sant Cugat celebra enguany la 6a Setmana de la Ciència. Durant la setmana d'aquest dilluns, 30 de gener, al divendres, 3 de febrer, els alumnes, els mestres, els monitors i els pares treballaran conjuntament en el projecte educatiu del centre. Aquest projecte inclou un seguit de tallers amb activitats participatives destinades a fomentar el pensament crític, la descoberta de l'entorn, la creativitat i la motivació.

Aquesta 6a edició compta amb més de 50 tallers en diferents blocs: "Construïm, creem i imaginem", "Experimentem i observem", "No és màgia... És ciència" i "Temps era temps". Tots ells de temàtiques variades com l'astronomia, la medicina, la genètica, la química, l'arquitectura, la geologia, la microscòpia o la informàtica.

Paral·lelament hi ha dos itineraris al laboratori i a la biblioteca per on passaran tots els i les alumnes des d'infantil fins a 6è de Primària. El primer, el "Niu de Ciència" és un espai on els més petits (de 3 a 7 anys) podran aprendre d'una forma vivencial, a partir de l'exploració, amb diferents eines i instruments. Mitjançant la seva experimentació i ús, podran descobrir fenòmens com el magnetisme, la densitat o l'acceleració.

Pels més grans, s'ha organitzat un itinerari per la ciència amb tres parades: observació de mostres microscòpiques, observació de sorres i experimentació amb volum.

Participació de diferents centres

L'excel·lència científica dels tallers que es realitzaran durant la Setmana de la Ciència és possible gràcies a la participació d'investigadors, professors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), de la Universitat de Barcelona (UB), el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) i l'Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC), que han adaptat la seva experiència als alumnes d'infantil i primària mantenint l'essència de la recerca en l'àmbit professional.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem