Les extraescolars, una font de distracció i coneixement

Les activitats extraescolars han de ser una font de distracció i de coneixement per als més petits de la casa

S’han acabat les vacances i ha arribat el moment de preparar la tornada a l’escola de la millor manera possible. A poc a poc hem de tancar les maletes dels viatges i les escapades, endreçar les fotografies a l’ordinador i posar de nou ordre a la nostra vida. La tornada a l’escola dels nens cal preveure-la amb temps: material nou, activitats extraescolars, noves propostes de lleure...

Evitar una tornada brusca al món real ajuda a no notar el canvi d’una manera molt traumàtica. Els nens tornen a l’escola, però els adults tornen a la feina: el fet de llevar-se d’hora i encarar un nou curs afecta tothom! Tenir un control de la situació i preveure la tornada amb calma i visió ens farà anar millor a tots.

Les activitats extraescolars són una bona idea per fer que el temps lliure a l'acabar les classes es converteixi tant en una distracció com en un aprenentatge entretingut dels més petits de la casa. Per això mateix, el TOT Sant Cugat t’acosta una sèrie de propostes i idees per acabar de perfilar aquesta tornada i, per què no, aconseguir que comencis el curs amb el mateix somriure que vas començar les vacances!

Esport per créixer i gaudir

Les escoles esportives són una bona oportunitat per créixer i fer amics. FOTO: Cedida

Les escoles esportives del  Junior Sport ofereixen la possibilitat de realitzar un munt d’activitats físiques en un entorn immillorable: hockey, futbol pàdel, tennis, natació, taekwondo... tot pensat pel desenvolupament físic dels més petits. Aprofita: fins al dia 15 de setembre ofereixen un 5% de descompte en les escoles esportives 2015-16

Parla també amb el cos

Dóna ales al teu cos. FOTO: Cedida

Aprèn a parlar també utilitzant el teu cos! A Can Ninot ofereixen classes de teatre, música i dansa creativa, entre d’altres. Descobreix l’opció de practicar l’anglès mentre mous el cos. I cada cap de setmana fan una funció de titelles!

L'art, un vehicle per aprendre

Deixa't anar i treu la teva vena artística. FOTO: Cedida

L’art ajuda a desenvolupar les persones i és una molt bona manera d’expressar-se. A Pou d’Art ofereixen cursos i tallers de pintura, dibuix, còmic, robòtica, expressió plàstica... Explora les teves habilitats!

Les intel·ligències múltiples

Les intel·ligències múltiples ens donen eines per resoldre problemes quotidinas. FOTO: Cedida

Tant a dins de les aules com en les situacions de lleure es poden detectar les intel·ligències múltiples dels menuts. La intel·ligència és la capacitat que posseïm els humans de resoldre un problema, d’adaptar-nos i de desenvolupar-nos a l’entorn. Si vols saber més sobre les intel·ligències múltiples i com detectar-les, llegeix l'article que patrocina Nemomarlin.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem