Per què se celebra el Dia de la Dona?

El dia 8 de març és conegut com el Dia de la Dona. Sabeu per què?

El 8 de març se celebra el Dia Internacional de la Dona Treballadora, un dia assenyalat per reivindicar els drets laborals de les dones. Històricament, les dones van poder accedir a la feina molt més tard que els homes, ja que es creia que les mares havien de cuidar la casa i els fills, sense tenir l’opció de treballar.

De mica en mica, les dones van poder accedir a treballar, però les seves condicions laborals no eren les mateixes que les dels homes (cobraven menys, treballaven més hores al dia). Per això mateix, l’any 1857 als Estats Units, 146 dones es van tancar en una fàbrica per reivindicar la igualtat de drets a la feina. Els empresaris, enfadats amb aquestes dones treballadores, van incendiar la fàbrica amb elles a dins.

Per això mateix, aquest dia és assenyalat arreu del món com el dia per reivindicar la feina de les dones, i la seva igualtat. Avui en dia, aquestes reivindicacions es fan en forma de manifestacions i actes de caràcter social, on homes i dones s’apleguen per defensar una societat més justa i igualitària per a tothom.

 
Comentaris

Destaquem