L'Ajuntament signa un conveni amb Unipau per valor de 40.000 euros

Amb aquests diners, la Fundació Privada Universitat Internacional de la Pau (Unipau) podrà dur a terme el Pla d’acció anual 2012, amb l'objectiu d'informar i sensibilitzar la població pel que fa a la construcció de pau i la resolució pacífica de conflictes.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, i el president d'Unipau, Arcadi Oliveres, han signat un conveni de col·laboració per valor de 39.843 euros, que permetrà que el consistori i Fundació treballin en dues línies d'actuació.

Gràcies a l'acord, signat aquest dijous 12 de juliol, la fundació podrà executar el Pla d'acció anual, que recull diverses activitats, totes amb l'objectiu de formar, debatre i reflexionar al voltant de la construcció de la pau. L'Ajuntament ajuda econòmicament Unipau des de la seva fundació, l'any 1984 i s'ha convertit en un pilar bàsic per al seu funcionament. Segons Oliveres, "l'aportació del consistori és imprescindible per mantenir la Universitat", i afegeix que en el context actual de crisi econòmica, "adquireix més valor, ja que l'administració ha reduit dràsticament el pressupost destinat a les ONG".

A canvi de l'aportació econòmica de l'Ajuntament, Unipau donarà suport organitzatiu i ajut tècnic al Pla d'Actuació Municipal en solidaritat i cooperació internacional.

A què destina Unipau els diners?

Amb els quasi 40.000 euros, la fundació podrà cobrir les activitats previstes al Pla dacció 2012, que són les següents:
  • El curs anual d’estiu, que aquest any gira al voltant de l'Amèrica Llatina.
  • El seminari monogràfic “Pensament per la pau”.
  • Nits Temàtiques: sessions emmarcades en un espai de debat crític sobre les problemàtiques relacionades amb l’actualitat política i social a escala mundial.
  • Memorial Joan XXIII per la Pau, en reconeixement a aquelles persones que s’han caracteritzat per la seva contribució d’una manera notable a la construcció de la pau.
  • Projecte Teixint Xarxes: per a joves santcugatencs d’ESO, amb l'objectiu de transmetre valors i eines per a la comprensió del món des d’una perspectiva oberta i crítica.
  • Diada de la No-violència, amb l’objectiu de mostrar la importància del diàleg i de les actituds personals pacifistes per fer possible la resolució dels conflictes.
  • Col·laboració amb altres entitats, com la Federació Catalana d'ONG per la Pau i el Consell Català de la Pau i Educació Sense Fronteres, entre altres.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem