"Toc d'atenció" de l'Ajuntament a l'Àrea Metropolitana per Mas Fortuny i Sol i aire

El Consistori vol aconseguir la regularització urbanística dels dos barris, que actualment estan en sòl de zona verda d’especial protecció

Els barris santcugatencs de Mas Fortuny i Sol i Aire, situats al bell mig de Collserola, estan en una situació d'irregularitat, ja que són en una zona verda d'especial protecció. Quan el 2010 es va crear el Parc Natural, es va anunciar que es legalitzarien com a Espais de Regulació Especial (ERE).

Set anys després, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) està preparant la modificació puntual de Pla General Metropolità per adequar urbanísticament Collserola com a Parc Natural. En aquest context, l'Ajuntament de Sant Cugat ha llançat un "toc d'atenció" perquè l'AMB tingui en compte la regularització d'aquestes zones del municipi.

"No volem que s'avanci en cap instrument urbanístic sense que s'estudïi la seva regularització", va sentenciar el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, en roda de premsa.  És per això que l'Ajuntament santcugatenc ha formulat "un conjunt de suggeriments" en la modificació urbanística que s'està tramitant des de l'Àrea Metropolitana.

Aquest canvi de planejament hauria de permetre regular definitivament els habitatges d’aquests dos barris i obrir la possibilitat a incorporar més serveis. D'aquesta manera s'acabaria amb dècades d'incertesa per part dels veïns, que ja tindran la seguretat de viure en habitatges legals.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem