L'EMD fa front comú per la subvenció a les escoles bressol

El govern descentralitzat aprova el conveni amb Eventing Sports Cinc després de 10 anys de negociacions tot i la negativa de l'oposició

L'EMD ha aprovat la moció per adherir-se als municipis per la independència. FOTO: Anna Mira L'EMD ha aprovat la moció per adherir-se als municipis per la independència. FOTO: Anna Mira
L'Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix ha aprovat per unanimitat la moció institucional per demanar que es mantinguin els 1.600 euros del Departament d'Ensenyament per les escoles bressol el curs 2011-2012 i els posteriors. Tots els membres de l'EMD han fet front comú a la sessió plenària d'aquest dijous 19 de juliol. 

L'ens municipal també ha donat llum verda al conveni amb l'empresa concessionària Eventing Sports Cinc, després de deu anys de negociacions. Però ho ha fet amb la negativa contundent del conjunt de l'oposició que ha dit que accpetar aquest acord era un error perquè no complia amb les demandes fetes anteriorment. No obstant això, el presdient de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha explicat que estan satisfets de la voluntat de l'empresa d'arribar a un acord per "oferir un bon servei als 1.300 socis del municipi". Aquest acord permetrà que es millori l'ús i la gestió de les instal·lacions esportives, de la piscina i del bar restaurant, per un termini de 25 anys.

Pagar per tallar el carrer
També s'han aprovat unes taxes per tothom qui vulgui tallar el carrer. Uns preus que variaran segons cada cas. Per exemple, s'hauran de pagar 10 euros l'hora (amb un mínim de 35 euros) per les associacions de Valldoreix que vulguin tallar el carrer per fer àpats populars. Per festes particulars s'hauran de pagar 20 euros l'hora (també amb un mínim de 35 euros). 

Política de preus públics
També s'han detallat els preus per espectacles o actuacions. Aquests aniran des dels 2 als 10 euros. S'aplicarà als espectacles familiars com el circ, la màgia, els tallers, l'animació, etc. Cal destacar que els joves de fins a 25 anys gaudiran d'un 50% de descompte en els preus de les entrades. 

No ha tirat endavant la moció de l'oposició per la creació de dues comissions per decidir i gestionar l'equipament de Can Monmany. Sí que ho ha fet però, la que ha presentant el grup CiU-Actuem per adherir l'EMD de Valldoreix als municipis per la independència.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem