Llum verda a la requalificació urbanística de les zones verdes de Valldoreix

El consistori també preservarà 15 hectàrees de can Busquets. A més, els canvis en el PGM possibilitaran a retirada de la benzinera Gríful del centre i es dóna llum verda a ampliar el Teatre Auditori

El ple d'aquest dilluns 22 de maig ha aprovat una proposta de modificació del Pla General Metropolità (PGM) que permetrà tirar endavant els convenis entre Ajuntament i propietaris de les zones verdes de Valldoreix. L'objectiu d'aquest tràmit és consolidar les rieres de Nonell i Clavell, com a parc públic i incloure-hi vials verds de connexió per a vianants i ciclistes. En paral·lel, es vol potenciar la zona de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) com àrea comercial i d'habitatge públic.

Les modificacións es podran fer gràcies al trasllat de sòl de zona verda en parcel·les privades a la finca de can Monmany, ara de propietat municipal. Les 4 hectàrees de sól urbà d'aquesta zona seran les que es traslladaran a al voltant de l'estació de FGC. L'Ajuntament ha pactat amb la majoria de propietaris de les zones verdes compensacions mitjançant permutes.

La lletra dels convenis
Segons va publicar el Diari de Sant Cugat fa un mes dels aproximadament 200 propietaris afectats, n’hi ha uns 120 que ja tenen part de l’àrea qualificada com a zona verda edificada. Aquests signaran un acord amb l’Ajuntament de manera que cediran el 30% de la finca (les llenques que estan tocant a les rieres) i conservaran l’altre 70% on només podran fer-hi un jardí, un hort o una piscina. És a dir, quedarà qualificat urbanísticament com a sòl verd privat protegit.

Els 80 propietaris restants són els que tenen una zona verda que mai s’ha arribat a edificar. A aquests se’ls compensarà canviant sòl verd per sòl edificable en una proporció més petita en una zona del mateix àmbit geogràfic on sí que hi podran construir habitatges aïllats. La compensació serà canviar 1.800 metres quadrats de zona verda per 600 metres quadrats de sòl edificable unifamiliar. Si la seva llenca té menys de 1.800 metres esdevindran copropietaris amb un altre dels afectats. Això és així perquè la parcel·la mínima per edificar un habitatge ha de ser per llei d’una mida de 600 metres quadrats. Aquestes noves cases hauran de pagar, però, despeses d’urbanització dels nous carrers que es creïn a partir d’aquest procés.

Més canvis al PGM
A més, la modificació del PGM inclou la protecció de 15 hectàrees a la zona de Can Busquets, per tal d'Integrar-la dins del Parc Natural de Collserola. L'ampliació del Teatre Auditori també està prevista dins d'aquesta proposta, així com també la retirada de la benzinera Grífuls del centre de la ciutat, lloc reservat per la construcció de 45 habitatges protegits.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem