La ronda Sud impedeix el consens en el blindatge de Torre Negra

L'oposició celebra la protecció de la zona, però no veu amb bons ulls que el PGM inclogui la reserva per la ronda sud, que es planteja que passaria pel Torrent de Llaceres

El Ple d'aquest dilliuns 21 de maig ha aprovat la proposta de modificació del Pla General Metropolità (PGM), la qual permetrà declar definitivament 165 hectàrees de Torre Negra sòl no urbanitzable, fins ara aquest estava qualificat de sól urbanitzable no delimitat. Els partits de l'oposició han celebrat aquesta proposta, però han discrepat en l'assumpte de la ronda Sud, la qual ha de tenir una reserva a la modificació a instàncies d'una sentència del tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Aquesta carretera  passarà a ser de dos carrils enlloc de quatre com estipulava el PGM. 

El regidor de la CUP, Guim Pros, s'ha congratulat per "aquest pas definitiu", però no veu amb bons ulls que el PGM inclogui la ronda Sud "encara que sigui d'una manera menor". Els independentistes creuen que si el que es vol és descongestionar el trànsit de la ciutat "hi ha altres alternatives".

En aquest sentit, el PSC ha seguit la línia de la CUP. El regidor socialista Ferran Villaseñor ha demanat a l'alcaldessa, Mercè Conesa, si es podien separar el tema de la ronda Sud i de Torre Negra, ja que ha dit, que el seu grup dóna ple suport al blindatge de la zona, però no aprova el dibuix de la ronda Sud al PGM, per "una qüestió ambiental i d'urbanisme".

En paral·lel, ICV no ha donat suport a la proposta perquè la reserva de la ronda Sud, travessa en dues ocasions el Torrent de LLaceres, "un espai ecològic de vital importància per l'ecosistema de Torre Negra". Segons ha explicat el regidor ecosocialista Joan Calderón.

De la seva banda, el PP s'ha abstingut en la votació, com la resta de grups menys CiU, ja que, tot i estar d'acord amb la reserva de la ronda Sud, no entén els litigis entre l'Ajuntament i els propietaris de la zona.

"No tinc ganes de construir la ronda sud"
Conesa ha apuntat, per intentar buscar el suport de l'oposició, que mentre ella sigui alcaldessa, "No es construirà la ronda Sud", però que la sentència del TSJC obligava a fer la reserva. En paral·lel, Conesa ha assenyalat que haver aconseguit la protecció de Torre Negra "ha estat mèrit de tots".

Acabat el tràmit al ple haurà de ser ratificat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, moment en el qual es podrà considerar Torre Negra blindada per sempre. La nova situació, a més, no generaria cap tipus de dret a indemnitzacions per cap dels propietaris de la zona segons el govern municipal.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem