La tisorada d'Ensenyament marca la primera setmana del nou curs escolar

Sebastián: “no anirem cap a l’excel·lència; quan augmenta el nombre de nens, es manté el número de professors, pugen les ràtios i cada vegada hi ha menys hores lectives”

La supressió de la sisena hora, la desaparició de la setmana blanca, l’eliminació d’hores dels vetlladors, l’augment d’estudiants amb el mateix nombre de professors són algunes de les novetats amb les quals ha arrencat el nou curs. La coordinadora de l’AMPA de Sant Cugat, Charo Sebastián, ha fet al·lusió a la desaparició de la sisena hora assegurant que així “no anirem cap a l’excel·lència; quan augmenta el nombre de nens, es manté el número de professors, pugen les ràtios i cada vegada hi ha menys hores lectives”. Sebastián ha indicat que el curs ha començat sense incidències i ha vaticinat que aquesta tardor “serà difícil per a les famílies” pels increments en els preus dels busos escolars. La directora de l’escola Turó de Can Mates, Núria Puigdomènech, ha lamentat també les retallades en el nombre d’hores dels vetlladors. Aquesta figura dóna suport escolar a aquells infants que ho requereixen per consell psicològic. “Els vetlladors no es poden retirar, haurien de dedicar més hores perquè mai s’han donat el nombre d’hores que es necessiten”, ha indicat la docent, que ha explicat que de les 50 hores setmanals, aquest any passen a 35 hores, fet pel qual ha afegit: “Nosaltres som una escola inclusiva on tothom surt beneficiat, però necessitem recursos”.

Puigdomènech també ha fet menció al fet que la pèrdua d’una hora lectiva ha hagut de fer variar l’horari escolar i ha dit que pel fet d’haver retardat un quart d’hora l’horari d’entrada i avançat un altre quart l’hora de sortida farà augmentar la demanda d’extraescolars, cosa que farà incrementar la pressió econòmica sobre les famílies.

A més d'aquestes mesures, aquesta setmana s'ha conegut l'augment de les tarifes en els autobusos escolars, que  ha caigut sobre les AMPA com un gerro d’aigua freda. Tant es així que alguns dels centres consultats han explicat el malestar d’aquesta mesura. “Es un increment molt bèstia”, ha dit la presidenta de l’AMPA del Leonardo da Vinci, Carolina Díaz, que avançat que l’entitat està valorant la possibilitat “d’insubordinar-se”. Díaz ha assenyalat que l’AMPA proposa 65 euros més un 10% d’increment, però no l’augment del 400%. En similars termes s’ha expressat el membre de la comissió dels transport de l’escola la Floresta Ramon Piqué, que ha apuntat que l’AMPA de l’escola ha acordat congelar el pagament del autobús fins que no s’arrelin els problemes de mobilitat del centre. Per descongelar el pagament els pares han demanat que l’escola tingui un servei de bus urbà, que s’arreglin els carrers del voltant a l’escola, que es defineixi una política de bonificacions i que quedin exempts del pagament els alumnes d’ofici.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem