La tómbola per les 'Vacances en Pau' recull uns 2.000 euros a Sant Cugat

L'entitat Sant Cugat amb el Poble Sahraui (SCAPS) destinarà els diners al projecte d'acollida temporal de nens i nenes dels campaments de refugiats

Gairebé 400 santcugatencs han participat aquest dissabte en la tòmbola solidària que ha muntat SCAPS als Quatre Cantons. En total, l'entitat santcugatenca ha recollit uns 2.000 euros que serviran per pagar el billet d'avió de dos nens sahrauís que passaran les vacances a Sant Cugat gràcies al projecte Vacances en Pau. Neus Bosch, membre de Sant Cugat amb el Poble Sahrauí, fa un balanç positiu de la jornada tot i que no s'hagin venut totes les butlletes: "Hem estat a un lloc molt bo per on ha passat molta gent que s'ha interessat pels nostres projectes. Hem fet una tasca de sensibilització molt important".

"Aquests diners ens van molt bé per pagar els 635 euros que costa cada bitllet d'avió i els casals d'estiu que els nens i nenes faran a la ciutat", destaca Bosch. A canvi de comprar una butlleta de 3 o 5 euros, els santcugatencs s'han endut un regal cedit per comerços i empreses santcugatenques: "En dues setmanes hem recollit més de 500 objectes, com caixes de vi, bombons, vals de regal o llibres; estem pensant fer una altra tómbola de cara la tardor amb tot el que sobri; estem molt agraïts", explica la membre de Sant Cugat amb el Poble Sahraui. En aquest sentit, ha volgut agrair la gran col·laboració de les empreses i comerços locals.

La propera iniciativa per recollir fons serà el sopar amb cuscús a la Plaça de Barcelona, el proper 30 de juny, per la Festa Major.

Un estiu inoblidable
Els dies 4, 5 i 6 de juliol arriben a Sant Cugat 8 nens i nenes procedents dels campaments de refugiats del poble sahrauí per passar els dos mesos d'estiu amb famílies de la ciutat. És un projecte organitzat per la Delegació del Front Polisari a Catalunya en què famílies catalanes acullen nens i nenes sahrauís durant els mesos de juliol i agost per donar-los la possibilitat de veure moltes coses que fins ara només coneixen en els llibres escolars (rius, muntanyes, el mar, etc.). D'altra banda, tres nens sahrauís (xifra que es pot ampliar) vindran a la casa de malalts de Sant Cugat perquè pugin ser tractats de les malalties greus que pateixen.

Què és Sant Cugat amb el Poble Sahrauí?
Es tracta d'una entitat que desenvolupa projectes de sensibilització, sobretot, dins del municipi, com l’acolliment de nens i nenes sahrauís malalts en un pis d'acollida a Sant Cugat; actualment, n'acullen 5.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem