Més de 700 senglars abatuts a Collserola el 2019

S’estima que la població total de senglars ronda els 1.500 animals al Parc Natural de Collserola

Durant el 2019 es van abatre a Collserola 746 senglars durant les batudes permeses, segons dades de la Generalitat publicades pel Parc Natural de Collserola. Això suposa un increment important respecte al 2018, quan la xifra d'exemplars caçats va ser de 474. L’augment, segons el Parc, es deu bàsicament al nombre de captures d’animals habituats a les zones de seguretat.

A Collserola, les densitats de senglar dels darrers anys se situen al voltant d'entre 4 i 8 individus per quilòmetre quadrat. Les estimacions indiquen que la població total a la serralada ronda els 1.500 exemplars,tot i que la xifra varia considerablement cada any.

 

Més info: Més de 2.000 animals abatuts per la caça a Collserola

Una qüestió que preocupa al Parc és la hibridació amb exemplars de porc vietnamita, que "ha fet agreujar el problema, ja que suposa una intrusió de gens estranya a la població de senglar autòcton i, com a conseqüència, un increment en el nombre de cries per part".

 

Reduir la població de senglars

La voluntat del Parc de Collserola és seguir reduint el nombre de senglars, ja que "l'alta densitat, a banda del risc sanitari que suposa, comporta un alt nivell de conflictivitat, especialment d’accidents a les carreteres i danys als conreus". També assenyala conflictes quan els senglars baixen a zones urbanes. "El problema s’accentua quan hi ha qui s’ha acostumat a donar-los menjar i, com a conseqüència, hi ha animals que s’atansen a les àrees urbanes, fins i tot quan disposen d’aliment abundant al bosc".

Des del Parc consideren que amb les batudes "no es poden resoldre els conflictes del senglar a Collserola". És per això que insisteix també en solucions com campanyes d'informació i sensibilització ciutadana, la gestió de la vegetació, l'adaptació de papereres i contenidors antisenglars i la instal·lació de tanques perimetrals.

 

 

 
 
Comentaris

Destaquem