La CUP reitera el seu rebuig al golf de Sant Joan

L'Incasol va anunciar que treballava per reobrir el golf de Sant Joan

La CUP ha reiterat la seva oposició a la possible reobertura del golf de Sant Joan, plantejada per l'Institut Català del Sòl. "Sabem que l’Incasòl manté el pla de fer un nou golf recuperant, així, activitats privatives i gens sostenibles en un espai de titularitat pública. El que hauria de respondre a les necessitats col·lectives de les poblacions veïnes no pot ser sotmès a usos de dubtós interés comú", argumenten els cupaires.

Més info: La Generalitat treballa per reobrir el camp de golf de Can Sant Joan

 

Des de la CUP defensen l'espai com una àrea pública per "millorar la vida social de més de 160.000 persones" de Rubí i de Sant Cugat. Des del tancament de l'activitat de golf, la ciutadania s'ha fet seu aquesta zona verda i el partit defensa que es mantingui d'aquesta manera. "No hi ha cap motiu racional per continuar retrocedint en el manteniment de la biodiversitat a canvi del benefici d’uns pocs", argumenten.

És per això que reivindica la necessitat de "mantenir la biodiversitat, per aportar el seu gra de sorra en la lluita contra la contaminació i mitigar el canvi climàtic".  "Encara som a temps de tornar als usos racionals de l’aigua i de desterrar els pesticides i herbicides dels aqüífers de la Serra Galliners i del torrent dels Alous, així com de recuperar aquest espai per a un ús i gestió públiques", emfatitzen.

Sota el lema No hi ha un pla B per la terra, la CUP defensa la necessitat que es mantingui l'espai com un parc verd obert a la ciutadania. Des de l'Incasol, propietaris del terrenys, s'han posicionat a favor de reobrir parcialment l'activitat de golf i compaginar-ho amb un parc obert. Cal recordar que els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat es van posicionar a favor d'impulsar un gran parc interurbà amb usos de tot tipus.

Més info: La Plataforma Reconvertim el Camp de Golf elabora una primera proposta de parc interurbà

 
Comentaris

Destaquem