Demanen que el camp de golf de Sant Joan es converteixi en un gran parc

El camp de golf, de propietat pública, disposa de gairebé 90 hectàrees de zones verdes entre Sant Cugat i Rubí

La CUP Sant Cugat i la AUP Rubí han reclamat que el camp de golf de Sant Joan es converteixi en un gran parc interurbà entre Sant Cugat i Rubí i s'obri a la ciutadania. El camp de golf, propietat de l'Institut Català del Sòl i que compta amb gairebé 90 hectàrees de zones verdes, està actualment abandonat, ja que la darrera empresa gestora va fer fallida i la Federació Catalana de Golf, gestora de l'espai, no ha trobat cap empresa que el vulgui explotar.

Més info: El camp de golf de Can Sant Joan, tancat per ordre judicial

"Volem que aquest espai, que està en plena decadència, torni a ser d'ús i patrimoni dels veïns de Sant Cugat i Rubí", ha defensat la portaveu de la CUP, Núria Gibert. Així, els cupaires presentaran una moció a l'Ajuntament de Sant Cugat per tal d'iniciar converses amb l'Incasòl, depenent de la Generalitat de Catalunya, i poder recuperar els terrenys. El Ple Municipal de Rubí ja va aprovar una proposta en el mateix sentit el passat mes de febrer.

La idea de les dues formacions és que els dos Ajuntaments gestionin de manera conjunta l'espai i es converteixi en un parc d'ús "públic i universal". A dia d'avui. els drets d'explotació del camp són de la Federació Catalana de Golf, tot i que, segons l'AUP, no està interessada en gestionar-lo directament ni ha trobat cap empresa privada interessada.

"No s'entén que un espai així estigui en desús"

"Poden haver-hi moltes propostes: fer activitats, concerts, un centre d'educació ambiental, fer pedagogia d'educació ambiental, activitats amb esplais o caus... S'haurà de decidir entre els dos ajuntaments", ha explicat Jordi Muntal, de l'AUP, que ha recordat que als anys 90 un moviment popular de rubinencs i rubinenques ja es va oposar al projecte de golf i va denunciar diverses "irregularitats" en la gestió de l'Incasòl.

"No s'entén que un espai així estigui en desús", ha lamentat Núria Gibert, que considera que aquest gran espai verd s'hauria de posar "al servei de la gent". L'objectiu és que els dos Ajuntaments "apretin" l'Incasòl per recuperar el camp.

El camp de golf

El camp de golf va ser inaugurat el 1994 com el primer camp de golf públic de Catalunya i va ser dissenyat pel golfista Severiano Ballesteros.  Va ser gestionat per la Federació Catalana de Golf fins al 2015 i després per l'empresa Metropolitan Golf Barcelona, abans de passar a mans de Puro Campo S. L. a inicis del 2017. Finalment, el 2018 aquesta empresa va fer fallida i actualment manté litigis amb la Federació Catalana de Golf.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem