Entitats animalistes demanen aturar la caça de senglars

Els col·lectius aposten per la vacuna anticonceptiva en lloc de la captura i caça dels senglars

Més d'una vintena més d’entitats han reclamat a l’Ajuntament de Barcelona aturar la captura amb sacrifici i la caça de senglars. En una carta dirigida a l’alcalde, Jaume Collboni, li han demanat una reunió urgent per traslladar-li la necessitat d’optar per la immunocontracepció com a mètode “més eficaç i ètic” per controlar la població de senglars a l’àrea metropolitana i a la serra de Collserola. Collserola tenia el 2022 uns 1.400 senglars, la xifra més elevada en vint anys. 

Les entitats, entre les que hi ha Libera! o Depana, asseguren que hi ha estudis que demostren la ineficàcia de la matança d’exemplars per controlar la població, que fins i tot provoca que augmentin progressivament. Apunten que si se’ls caça menys, l’esperança de vida augmenta i dediquen els recursos a viure més i es reprodueixen menys.

Més info: Més de 1.100 animals caçats a Collserola durant l'últim any

Al seu parer, l’actual gestió és un “autèntic despropòsit que malbarata els diners públics”, i demanen que Barcelona sigui una ciutat capdavantera en protecció dels animals i gestió ètica de la superpoblació de determinades espècies de la fauna silvestre.

Vacuna anticonceptiva

En aquest sentit, recorden que el mètode de la inhibició reproductiva va ser objecte d’un estudi pilot per part de Manel López-Béjar, degà de la Facultat de Veterinària de la UAB i signant de la petició. La recerca va concloure que és el millor mètode de control poblacional de senglars, perquè suprimeix la funció reproductiva de l’animal sense provocar-li cap perjudici. La vacuna, asseguren, va ser eficaç en totes les femelles i s’ha aplicat amb "bons resultats" a Terrassa, Sant Cugat, Matadepera i Vacarisses.

Més info: Injecten la primera vacuna per reduir la fertilitat a senglars en zones urbanes

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem