Més de 1.100 animals caçats a Collserola durant l'últim any

Collserola registra el número de senglars més elevat en els últims 20 anys

La temporada 2021-2022 de caça a Collserola va acabar 1.142 animals morts, segons les dades del Pla Tècnic de Gestió Cinegètica de la Generalitat de Catalunya. Concretament, es van abatre 106 senglars, 508 tudons, 320 tords, 208 conills i 5 becades. A la temporada anterior, marcada encara per la pandèmia, es van caçar 657 animals. Tot i això, encara queden lluny les xifres d'anys anteriors, on s'havia arribat a l'entorn dels 2.000.

Més info: Una trentena de jornades de caça aquesta temporada a Collserola

Durant la temporada 2021-2022 es van realitzar un total de 15 batudes de senglars i 17 jornades de caça menor. Les caceres van a càrrec de les societats de caçadors registrades: La Ardilla (Cerdanyola del Vallès), La Codorniz (Sant Cugat), La Harmonia, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, La Floresta (Molins de Rei) i El Puig (El Papiol).

Al Parc Natural de Collserola es poden observar fins a 211 espècies de vertebrats terrestres, en funció de l’època de l’any i dels diferents ambients: 7 peixos, 10 amfibis, 16 rèptils, 108 aus (més 74 d’ocasionals) i 26 mamífers. La fauna mediterrània predomina.

Més senglars que mai

Les batudes de senglar permeten fer una estimació de la població d'aquest animal al Parc Natural de Collserola. És una qüestió que preocupa a les administracions, ja que la seva proliferació té conseqüències pels conreus i poden ser un perill pel trànsit i, en comptades ocasions, s'han registrat atacs a persones. "L’augment de població de senglar lligat amb la presència d’animals habituats a les persones ha esdevingut un greu problema", han reiterat des del Parc. 

Més info: Un senglar ataca una persona a Collserola i li clava una mossegada de 5 centímetres

Tot i que s'ha testat una vacuna per esterilitzar als senglars, que ha tingut una bons resultats, la caça continua sent a dia d'avui el principal mètode de control de la població que s'impulsa. Fins i tot, des de la Generalitat han recomanat menjar més carn de senglar per ajudar a reduir-ne la població.

Així, segons les dades de la Generalitat, durant la temporada 2021-22 s'han avistat 16,9 porcs senglars per cada 100 hectàrees, la xifra més elevada des de fa vint anys. Si s'extrapola a les més de 8.000 hectàrees de Collserola, dona una estimació de 1.400 exemplars a tota la serralada. Des del 2014 no se superaven els 800. 

Sense senglars caçats a Sant Cugat

Durant la temporada 2021-2022 no es va capturar cap senglar a Sant Cugat, ja que la societat de caçadors del municipi (La Codorniz) va desestimar fer-ne cap. En la resta de municipis se'n van caçar 106: 29 femelles, 38 mascles, 32 femelles joves i 7 mascles joves.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem