El Jutjat denega la petició contra La Mirada, però les entitats seguiran la via judicial

El Jutjat Contenciós ha denegat les mesures cautelars sol·licitades per SOS Bosc Volpelleres i ADENC contra l’Ajuntament

El Jutjat Contenciós número 8 de Barcelona ha resolt denegar les mesures cautelars sol·licitades en el recurs contra l’Ajuntament de Sant Cugat, interposat per SOS Bosc Volpelleres i ADENC per l’aprovació del projecte del nou edifici de l’escola La Mirada i el trasplantament d’arbrat i arbustos.

La resolució es va notificar dimecres 20 de juliol i les dues entitats informen ara que presentaran un recurs d’apel·lació contra la resolució. "No s'han tingut en consideració els informes tècnics i pericials aportats que acrediten el perjudici que es causaria en cas que no s’aturi el projecte d’obres ni el projecte de trasplantament d’arbrat", defensen en un comunicat els dos col·lectius ecologistes.

"Si comencen l’execució de les actuacions de tala al bosc sense tenir una sentència ferma sobre si la nova ubicació és ajustada a dret o no, el dany que es causarà al bosc serà definitiu i es produirà un deteriorament irreversible dels hàbitats naturals que alberga", expliquen en el comunicat. De la mateixa manera, aprofiten per recordar la campanya de recollida de fons per a finançar el procés judicial, a través de la plataforma de micromecenatge en línia Goteo.

Addicionalment, el mes de juliol s’ha presentat un recurs especial davant del Tribunal Català de Contractes contra l’anunci de licitació de les obres del projecte de "tales i trasplantaments d’arbres dins la parcel·la" on es preveu edificar La Mirada, publicada el 21 de juny de 2022.

Més info: Una manifestació acaba amb una setmana de protestes de les famílies de La Mirada

La Mirada funciona des de fa anys en barracons al costat de l'escola Olivera a l'espera de l'edifici definitiu FOTO: Localpres

La Mirada funciona des de fa anys en barracons al costat de l'escola Olivera a l'espera de l'edifici definitiu FOTO: Localpres

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem