Una manifestació acaba amb una setmana de protestes de les famílies de La Mirada

L'AFA de La Mirada ha convocat una manifestació donant voltes a la rotonda del costat de l'escola

Les famílies de La Mirada han conclós la setmana d'accions amb una gran manifestació al costat de la seva escola, divendres 12 de novembre. L'AFA ha realitzat diverses concentracions durant la setmana per visibilitzar les diferents manques de l'escola: un gimnàs, una biblioteca, un menjador o un pati.

Més info: Nou retard a La Mirada: l'escola definitiva no estarà per l'inici del curs 2023-24

WhatsApp Image 2021 11 12 at 20.56.00

Les famílies de La Mirada es manifesten per un nou edifici. FOTO: Cristina Cabasés

A les 17 h les famílies i el veïnat de Volpelleres s'ha concentrat amb pancartes i instruments davant de l'entrada de l'Escola La Mirada, que fa 6 anys que fa classe en barracons. S'han dirigit a la rotonda i han estat tallant la circulació donant voltes durant deu minuts. Finalment han pujat a dalt de la rotonda, sempre sota el crit de "volem una escola ja!".

Més info: L'AFA de La Mirada es mobilitza contra el nou retard en la construcció de l'escola

WhatsApp Image 2021 11 12 at 20.55.59

Les famílies de La Mirada es manifesten per un nou edifici. FOTO: Cristina Cabasés

L'escola de la Mirada fa sis anys que està esperant un edifici en condcions però diversos entrebancs continuen endarrerint la data en què els alumnes podran deixar els barracons. Lúltim endarreriment, que no preveu acabar les obres fins 2024, ha enfadat a les famílies, que demanen honestedat a l'Ajuntament. "Entenem que pugui haver-hi entrebancs, però no volem que ens menteixin", explicava Marc Gilabert, portaveu de l'AFA.

Més info: Els alumnes de La Mirada fan educació física davant l'Ajuntament per reclamar un gimnàs

WhatsApp Image 2021 11 12 at 20.55.58 (2)

Les famílies de La Mirada es manifesten per un nou edifici. FOTO: Cristina Cabasés

A més d'honestedat, les famílies demanen que es calendaritzin les obres per millorar l'actual espai de l'escola mentre esperen el nou edifici. Expliquen que necessiten un menjador i un pati on hi capiguen tots, una biblioteca i un gimnàs, entre d'altres. A més, també lamentaven durant la setmana que les plujes els inunden al pati i no poden sortir a l'hora d'esbarjo.

Més info: VÍDEO: L'AFA La Mirada denuncia a xarxes que el seu pati s'inunda quan plou

WhatsApp Image 2021 11 12 at 20.55.58 (1)

Les famílies de La Mirada es manifesten per un nou edifici. FOTO: Cristina Cabasés

Durant la setmana, les concentracions han estat temàtiques. Dilluns 8 de novembre va tenir lloc una trobada a la Biblioteca Miquel Batllori. "A l'escola no tenim biblioteca i en volem una". Dimarts 9 de novembre va tocar la Casa de Cultura. "A l'escola no tenim espais on poder fer música. art, tallers". Dimecres 10 de novembre l'escollida va ser la plaça del Monestir per fer un picnic- berenar. "A l'Escola els nens han de dinar a les classes pq no tenim menjador". I finalment dijous 11 de novembre els alumnes van celebrar unes olimpíades davant de l'Ajuntament. "A l'escola no tenim gimnàs ni instal·lacions on fer educació física". 

Més info: L'alcaldessa atribueix el nou retard de La Mirada per "l'envergadura" del projecte

 
WhatsApp Image 2021 11 12 at 20.56.00 (1)

Les famílies de La Mirada es manifesten per un nou edifici. FOTO: Cristina Cabasés

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha explicat que a partir d'ara compartiran els passos del projecte del nou edifici am un grup de treball de La Mirada per tenir total transparència i evitar malentesos en el futur.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem