Les conseqüències del canvi climàtic a Sant Cugat

L'escalfament global que s'està produint a nivell planetari també té efectes negatius per ciutats com Sant Cugat

Major risc d'incendi, més períodes de sequera o fenòmens extrems de pluges torrencials són alguns dels possibles efectes del canvi climàtic a la zona de la Mediterrània i també a Sant Cugat, com conseqüència de l'augment de temperatures. De fet, un estudi de l’Escola Politècnica Federal de Zuric determina que la temperatura mitjana anual a Barcelona augmentarà 2,5 graus l'any 2050. A l’estiu, la temperatura mitjana serà de 3,4 graus superior i a l’hivern, de 2,2. Unes temperatures que són les actuals d'Alacant o Múrcia.

L'Ajuntament de Sant Cugat s'ha compromès ara a treballar per fer front a l'emergència climàtica i es crearà una Taula de Treball Participativa per estudiar quines mesures es poden implentar a Sant Cugat. El govern municipal s'ha compromès a declarar l'emergència climàtica abans d'acabar l'any i acompanyar-ho d'un pla d'accions

Més info: Sant Cugat crearà una Taula de Treball per l'emergència climàtica

Els canvis a Sant Cugat

L'Ajuntament de Sant Cugat va elaborar l'estudi Avaluacions del risc relatius a elements mediambientals al municipi, que analitza les conseqüències que podria tenir per Sant Cugat el canvi climàtic. "Ens hem de preparar per un futur més càlid.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem